Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös túrótorta

Gyümölcsös túrótorta
Gyümölcsös túrótorta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Osztrák sógórnőmtől kaptam a receptet, ő eredetileg nem rakott bele gyümölcsöt azt én csempésztem bele. Tehát elkészíthető gyümölcs híján is . Helyettesíthetjük a gyümölcsöt nagyon sűrű savanykás lekvárral is, lehet díszíteni a krémmel önmagával is ha félreteszünk egy keveset habzsákba és a szélére kis gombócokat formázunk és csokireszelékkel meghintjük.

 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Tipp: Legjobb ha előző nap készítjük el, akkor biztosan jól szeletelhető, cukrászdai tortával megeggyező állagot kapunk. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk akkor azt fagyott állapotban tegyük bele, nem fogja ereszteni a levét mert a zselatinos massza nem engedi, de a tetejére lehetőleg 1 órával a tálalás előtt tegyük . Ha nem kapunk desszert túrót, akkor mixeljük simára a tehéntúrót és utánna keverjük hozzáa joghurtot.
Diétázoknak, illetve azoknak,  akik nem szeretik a vajkrémes tortákat. Szülinapra, vagy akár ajándékként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 2 dl vízzel felfőzzük .
  2. A tejszínt kemény habbá verjük.
  3. A túrót elkeverjük a cukorral és beleöntjük a kihűlt, de még folyékony zselatint, kézi habverővel simára dolgozzuk, végül finoman keverőkanállal a tejszínhabot is belekeverjük.
  4. A krémet 5-8 percig hűtőben pihentetjük, hogy dermedjen, eközben a tálalótányérra ráhelyezzük az állítható tortakarikát, kb. 30 cm átmérőre állítjuk és az alját kibéleljük babapiskótával.
  5. Ráöntjük a krém felét, gyümölccsel megszórjuk (a szebbeket a tetjére félretesszük), majd  babapiskóta réteg következik és végül a krém másik fele.
  6. A tetejét szépen feldíszítjük a maradék gyümölccsel és lefedve legalább 8 órára a hűtőbe tesszük.
  7. A teljesen megdermedt tortát megszabadítjuk  az  "abroncstól " úgy , hogy előtte éles késsel a szélétől elválasztjuk, utána könnyedén meglazítjuk a formát és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 106 209
elküldve: 18
receptkönyvben: 800
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Mamma mia

Mióta szakács: 2009.04.27.
3 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: osztrák
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrótorta gyümölccsel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iszaka
iszaka Mon, 2012-03-12 16:27

Kedves Mamma Mia, életem első tortája volt anno - azóta is többször előkerül olyan egyszerű és mégis olyan finom! És tökéletes cukor nélkül is! Iszaka

mrspatymag
mrspatymag Sun, 2011-07-17 19:26

  Nagyon finom és könnyű süti! Én még reszeltem bele egy kis citromhéjat is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-08-21 10:06

a babapiskótát ropogósan, vagy enyhén áztatva használjuk fel?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-23 14:55

Nem kell beáztatni mert a túrókrém ezt elvégzi .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-08-21 10:00

imádtam :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-06-27 19:53

Drága pici leánykám ezt a tortát hozta az öccsének szülinapjára, nagyon izlett mindenkinek gyorsan befaltuk,csak igy tovább ügyi vagy puszi ana éa Ákos

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-06-12 10:29

A zselatinhoz külön kell még cukor???
Fontos, lécci gyorsan válaszoljatok. Ma akarom megcsinálni
Kösz!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-06-12 13:41

Nem kell a zselatinba cukrot tenni csak a túróba.
Remélem elég gyors voltam.

Üdv: Mamma

234
krémtúró 1 kg
babapiskóta 20 dkg
zselatin 25 g
cukor 4 ek
habtejszín 2 dl
őszibarack 30 dkg
víz 2 dl