r
Nosalty Logó

Mazsolás-vaníliás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mazsolás-vaníliás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.9 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    825 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 3538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 1,5 dl langyos tejbe, egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, a maradék tej-tejszín keverékébe feloldjuk a maradék cukrot és vaníliás cukrot.
  2. Ezután a dagasztógépbe rakjuk sorban az alapanyagokat: élesztős tej, tojássárgája, puha vaj, reszelt citromhéj, liszt, csípet só és a maradék cukros tej fokozatosan adagolva.
  3. Ezután jól bedagasztjuk, sima tésztává dolgozzuk, majd áttesszük egy kelesztő tálba lisztes kézzel kicsit átgyúrjuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A mazsolát rövid időre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastag, téglalappá nyújtjuk. Elosztjuk rajta a mazsolát, majd feltekerjük, mint a bejglit.
  5. Egy hosszúkás, vajjal jól kikent kalács formába tesszük, letakarjuk, és kb. 20 percig kelni hagyjuk, ezután felvert tojással lekenjük, majd kb. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
  6. Ha megsült, egy picit még a formában hagyjuk, majd óvatosan egy rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 859
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mazsolás-vaníliás kalács
Katharosz 499 recept

Reggelire vagy uzsonnára akár egy kakaóval, teával és egy kis lekvárral, de anélkül is  nagyon finom csemege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek