r
Nosalty Logó

Csokis csavart kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Koronás Cukor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 471 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2817 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 471 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 2817 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 295 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 3 dl tejben és egy kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szórjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 10 evőkanál nádcukrot, az élesztős tejet és az olajat, összegyúrjuk a tésztát, és egy cipót formálunk belőle.
  3. Az elkészült cipót félbevágjuk, és az egyik felét félretesszük.
  4. Egy kisebb tálba összekeverjük a kakaót, egy evőkanál nádcukrot és a 2 evőkanál tejet, majd ezt a csokis masszát beledolgozzuk a félbevágott cipóba. 1 órát pihentetjük.
  5. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk mind a két tésztát, majd egymásra helyezzük őket. Határozott mozdulatokkal felcsavarjuk, majd a feltekert tészta felső felét nyomkodjuk be, és zárjuk le a végét. Egy késsel a lezárástól számolva 2-3 cm-re vágjuk ketté a tésztát. Csavarunk rajtuk egyet, majd összefonjuk.
  6. Egy kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, majd óvatosan belehelyezzük a kalácsot. Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk egy kevés nádcukorral, és 180 fokon 45-50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 36510
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokis csavart kalács
Koronás Cukor 12 recept

Csokis kalács egy kis csavarral! ;) Kívül ropogós, belül puha, nagyon csokis, és szuperül néz ki! Ezt mindenképp ki kell próbálni!

Hozzászólások

juhjud

Recept szerit készítettem el, de nekem 3 dl tej hozzáadásával a tészta még alakíthatatlanul ken?csös maradt. A recept a hozzávalók között végig 3 dl tejr?l beszél, a vide? elején is ez a menniség szerepel, mint szükséges hozzávaló. A videót csak kés?bb béztem meg, sa kkor vettem észre, hogy lényegében nem 3 dl, hanem 2 dl tej kerölt a tésztába (lásd 0:08-nál). Nekem az utóbbi t?nik a helyes mennnyiségnek, így nem lett volna lágy a tészta. A sütési id?t is hosszúnak találom. Az enyém 35 perc alatt készen lett.

nyitnikek

Sajnos kés? olvastam el a hozzászólást, sajnos én is így jártam..... Most rakom hozzá a lisztet....

Címlapról ajánljuk

További cikkek