r
Nosalty Logó

Medvehagymás grízgombócleves cseh kucsmagombával

Jadda
Medvehagymás grízgombócleves cseh kucsmagombával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

134
Kalória
5.7g
Fehérje
20.7g
Szénhidrát
3.7g
Zsír
94.7g
Víz
45g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    378.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11802 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    922 micro
  • β-karotin
    2198 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A medvehagymát mosás, lecsöpögtetés után olyan apróra vágjuk, mint pl. a petrezselymet. A répát is pucolás után aprítjuk. A gombát alapos mosás után szintén aprítjuk.
  2. A grízgaluskát reggel bekeverjük a tojással, pici sóval, ha szükséges, kanál vízzel és kiskanálnyi olajjal, tuti puha legyen. Pár órát van ideje tűnődni, míg levesbe nem megy. 😁
  3. Kevéske zsiradékon megfutattunk apróra szelt fél vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát, majd beletesszük a répát és a gombát.
  4. Pár percig hagyjuk, felöntjük vízzel/alaplével. Ízesíthetjük delikáttal vagy leveskockával. Hagyjuk forrni, és kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát. Lassú tűzön minden hozzávalót puhára főzünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

⚠️Tudni valò! ❗Kucsmagombàk 20 perces hőkezelèses gombafajok❗(Nyilván, ez egy levesnél megvan.)

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek