r
Nosalty Logó

Húsgombóc-leves csirkeszívvel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vica Konyha
Húsgombóc-leves csirkeszívvel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 507 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2030 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1475 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 507 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4823.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    2349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    876.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5900 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 2030 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszíveket megtisztítjuk, és egy kis edényben felfőzzük annyi vízzel, ami ellepi, a keletkezett habot leszedjük, majd fedő alatt 60 percig főzzük,szükség szerint pótoljuka vizet.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apró kockára, a többit 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst és a nyers tojást,sózzuk, borsozzuk, teszünk bele a vöröshagymából, jól összekeverjük, ha szükséges kevés zsemlemorzsa hozzáadásával sűrítjük, hogy gombócokat lehessen formázni belőle.
  4. Egy 3 literes edénybe tesszük az olajat, felhevítjük, és beleszórjuk az apróra vágott zöldségeket, rövid ideig pároljuk, hozzáadjuk a maradék vöröshagymát, összepirítjuk, felöntjük 1,5 liter forró vízzel, és beleöntjük az előfőzött csirkeszíveket levével együtt. Beletesszük a 1leveskockát és ízlés szerint a többi fűszert.
  5. Amikor felfort a leves, vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, és a levesbe tesszük, közepes hőfokon 20-25 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4479
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsgombóc-leves csirkeszívvel
Vica Konyha 19 recept

A csirkeszíveket hosszában ketté szoktam vágni, így gyorsabban megfő.

Hozzászólások

Vica Konyha

Amikor ezt a levest készítem, általában valamilyen tészta ételt tálalok utána.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek