Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc leves N. Olgitól

Húsgombóc leves N. Olgitól
Húsgombóc leves N. Olgitól
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen jólesik a húsleves, pláne ha gyorsan elkészül. A húsgombócot pedig mi magunk is elkészíthetjük. Ez a mennyiség sok egy levesbe, így én szoktam berakni a fagyasztóba, és bármikor elővehetem, ha kell.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A húsgombóchoz

A levesbetéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd a darált húshoz adjuk a többi hozzávalóval, és alaposan összegyúrjuk. A kész masszát hagyjuk kb. fél óráig pihenni, hogy a gríz duzzadjon kicsit.
  2. Eztán jöhet a gombócka gyártás, akár rögtön bele a levesbe. (Én raktam el a fagyasztóba is. Egy tálcára sütőpapírt tettem, és arra raktam a gombócokat, betoltam a fagyasztóba, s ha megfagyott, akkor lehet egy zacskóba összeterelni őket.)
  3. A csirke alkatrészeket feltesszük a vízben főni. Mikor felforrt, lehabozzuk.
  4. Közben megpucoljuk s kockázzuk a zöldségeket, forrás után a levesbe tesszük az egészben hagyott hagymával és a fokhagymával, ízesítjük sóval, borssal, beledobjuk a leveskockát is.
  5. Mikor megfőtt a hús meg a zöldség (kb. 45 perc), akkor beletesszük a húsgombócot, 6-8 perc múlva pedig a tésztát (az én általam készített húsgombinak 12 perc kell a fővésre). Készre főzzük, tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 297
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkehúsleves gombóccal, húsgombócleves csirkeszárnnyal, csirkéből főtt húsleves húsgombóccal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

548
csirkeszárny 4 db
víz 1.5 l
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 kis db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
darált sertéshús 35 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 5 ek
búzadara 4 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 25 ml
tészta 5 dkg