r
Nosalty Logó

Húsgombóc leves N. Olgitól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Németi Olga
Húsgombóc leves N. Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A levesbetéthez

Összesen 528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A levesbetéthez

Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A levesbetéthez

Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4733.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    2387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2365.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11799 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd a darált húshoz adjuk a többi hozzávalóval, és alaposan összegyúrjuk. A kész masszát hagyjuk kb. fél óráig pihenni, hogy a gríz duzzadjon kicsit.
  2. Eztán jöhet a gombócka gyártás, akár rögtön bele a levesbe. (Én raktam el a fagyasztóba is. Egy tálcára sütőpapírt tettem, és arra raktam a gombócokat, betoltam a fagyasztóba, s ha megfagyott, akkor lehet egy zacskóba összeterelni őket.)
  3. A csirke alkatrészeket feltesszük a vízben főni. Mikor felforrt, lehabozzuk.
  4. Közben megpucoljuk s kockázzuk a zöldségeket, forrás után a levesbe tesszük az egészben hagyott hagymával és a fokhagymával, ízesítjük sóval, borssal, beledobjuk a leveskockát is.
  5. Mikor megfőtt a hús meg a zöldség (kb. 45 perc), akkor beletesszük a húsgombócot, 6-8 perc múlva pedig a tésztát (az én általam készített húsgombinak 12 perc kell a fővésre). Készre főzzük, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15556
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombóc leves N. Olgitól
Németi Olga 105 recept

Télen jólesik a húsleves, pláne ha gyorsan elkészül. A húsgombócot pedig mi magunk is elkészíthetjük. Ez a mennyiség sok egy levesbe, így én szoktam berakni a fagyasztóba, és bármikor elővehetem, ha kell.

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!