Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma-krémleves zöldségchips-szel

Medvehagyma-krémleves zöldségchips-szel
Medvehagyma-krémleves zöldségchips-szel
gyors recept | szponzorált tartalom
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi üde tavaszi recept rengeteg zöld medvehagymával és spenóttal, ropogós színes zöldségchips-szel. 
A medvehagymaszezon kihagyhatatlan darabja!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetétekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. Egy lábasban kevés olívaolajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát és fokhagymát.
  2. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hagymás alapra szórjuk, és elkeverjük.
  3. Kettő darab leveskockát 1 liter forrásban lévő vízben feloldunk, majd a krumplis keverékhez adjuk, és 20 percig főzzük, közepes lángon.
  4. Közben elkészítjük a levesbetéteket.
  5. Ha a burgonya kezd megpuhulni, hozzáadjuk a leveshez a felaprított medvehagymát és bébispenótot, elkeverjük, és további 10 percig főzzük.
  6. Egy botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest, fűszerezzük sóval, borssal, citromhéjjal és a citrom levével, majd elkeverjük.
  7. További 2-3 percig főzzük, majd a levesbetétekkel megszórva tálaljuk!

A levesbetétekhez

  1. A színes répákat egy zöldséggyalu segítségével vékony szeletekre gyaluljuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  2. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk a répákat, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. A mogyorót ledaráljuk, a medvehagymaszálakat felaprítjuk.
  4. Vissza a leveshez!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 325
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

270
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 0.5 kg
leveskocka 2 db
víz 1 dl
medvehagyma 150 g
spenót 80 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 3 kis db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
földimogyoró 30 g
medvehagyma 20 g