r
Nosalty Logó

Petrezselyemkrémleves sajtos-olívás zsemlével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Petrezselyemkrémleves sajtos-olívás zsemlével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 645 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 3866 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 120 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1799.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 645 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10798 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2059 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    6620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2383.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1656 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    822 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4745 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5365 micro
Összesen 3866 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Leves

Levesbetét

Elkészítés

Leves

  1. A hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, és vajon megdinszteljük.
  2. A petrezselyemgyökeret (fehérrépa) megtisztítjuk és felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és vízzel felöntve puhára főzzük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát, majd a homogén állag eléréséhez -a tűzről levéve- botmixerrel simára dolgozzuk.
  4. Ezután feldaraboljuk a petrezselyemzöldet, beleszórjuk a levesbe, majd egy öntésnyi főzőtejszínnel összerottyantjuk 1-2 perc alatt. Aki nem szereti a petrezselyemdarabokat a levesben, összeturmixolhatja a többivel, de fontos, hogy a tejszínt csak utána öntsük hozzá, és főzzük készre.

Levesbetét

  1. A zsemléket kettévágjuk és lerakjuk a tepsi aljára, egymás mellé. (Nagyobb boltokban lehet kapni zsemleveknit is, én azzal csinálom, ízlésesebb, de csak látványban.)
  2. Mindegyik darabot meglocsoljuk egy kis olívaolajjal -ha nincs otthon, felmelegített vajjal is meg lehet kenni, úgy is nagyon finom-, majd rászórjuk a reszelt sajtot.
  3. Forró sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük a sajtot a tetején.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 757
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a finomságot egy blogon láttam, és mivel sok petrezselyemgyökér (továbbiakban fehérrépa--ugyanaz) és petrezselyem volt itthon, gondoltam kipróbáljuk. Annak ajánlom, aki szereti a petrezselyem erős ízét, vagy ki szeretne próbálni valami különlegességet! Az ötletes levesbetéttel kiváló ebédet lehet tálalni! :)

Hozzávalók

Leves

Levesbetét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.