r
Nosalty Logó

Mediterrán tésztasaláta friss bazsalikommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Mediterrán tésztasaláta friss bazsalikommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1117 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 186 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    776 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8259 micro
Összesen 1117 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzzük, majd hideg vízben átöblítjük, és pár csepp olívaolajjal összekeverve hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A cukkinit és a padlizsánt (miután alaposan megmostuk) apró kockákra vágjuk.
  3. Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Ezután kerül bele a felkockázott cukkini és padlizsán, sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és jól átpirítjuk. Alacsonyabb hőfokra véve, fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. A zöldségek akkor a legfinomabbak, ha kicsit még roppanósak.
  4. A megpárolt zöldségeket összeforgatjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, és pár csepp citromlével.
  5. A mozzarellát lecsöpögtetjük, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.
  6. Egy nagy tálban összeforgatjuk a tésztát, a párolt zöldségeket, a koktélparadicsomokat és a sajtot, majd beletépkedjük a bazsalikom- és a mentaleveleket.
  7. Hidegen, de nem lehűtve tálaljuk. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk rá, és meglocsoljuk olívaolajjal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16013
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mediterrán tésztasaláta friss bazsalikommal
A kis gasztronauta 142 recept

Finom variáció tésztasalátára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.