r
Nosalty Logó

Mediterrán spagetti tonhallal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fahéj
Mediterrán spagetti tonhallal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1866.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5519 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 765 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7466.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    530 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    2618 mg
  • Nátrium
    2380 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    692 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1319 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    758 micro
  • β-karotin
    3486 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    22077 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 3058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1336 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Miközben a spagetti vize melegszik, már készíthetjük is a ragut. Ehhez a paradicsomokat felkockázzuk, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
  3. Az olajon a fokhagymát megdinszteljük, de vigyázzunk, mert könnyen megég. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, és addig főzzük, míg a paradicsom leve nagyrészt elpárolog, és a paradicsom összeszottyad. Ha nagyon savanyúnak találjuk, adjunk hozzá egy kiskanál cukrot.
  4. Hozzákeverjük a tonhalkonzervet, a bazsalikomot, és együtt pároljuk még pár percig.
  5. A tésztát összekeverjük a szósszal, ha úgy szeretjük. De tálalhatjuk úgy is, hogy a spagetti tetejére rakunk a szószból, és tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2231
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Ajánló

Az eredeti recept szerint villával össze kell törni a tonhalat, ha nagyobb darabos. Persze ez teljesen ízlés dolga. El tudom képzelni, hogy van, aki inkább darabosan szereti. A pépes tonhalat viszont jobban megtartja a spagetti. Cukrot az eredeti recept nem ír, de a savanykásabb ízű paradicsom "megszelídítésére" szerintem nem árt bele egy kevés, aminek az íze persze nem fog kiérződni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok-sok évvel ezelőtt nagypapám intő példaként mesélte újra és újra édesanyám első paradicsomlevesét, amibe tapasztalatlanságból vöröshagyma helyett fokhagyma került. S később én, a "paradicsomhoz csakis vöröshagyma" szabályon nevelkedett fiatalasszony borzongva hallgattam kolléganőm olaszországi élményeit, miszerint az olaszok bizony fokhagymát tesznek bizonyos paradicsomszószokba. Nagyon sok évnek kellett eltelnie, mire meg mertem próbálni valami hasonlót. Ráadásul mindezt tonhallal keverve, mikor pusztán a tonhal meg a tészta is elképzelhetetlen volt együtt egy vidéki kisváros konyhájában, ahol én főzni tanultam. Dupla izgalommal vártam, mi sül -azaz fő- ki ebből. Az eredmény pazar lett, roppant gyorsan elkészül, és isteni finom. Mi nagyon szeretjük. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek