r
Nosalty Logó

Tonhalas-paradicsomos fusilli

Marti48
Tonhalas-paradicsomos fusilli
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

810
Kalória
49.6g
Fehérje
107g
Szénhidrát
19.5g
Zsír
215.3g
Víz
30.5g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 810 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    2055 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3754 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 810 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4174.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    214.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    867 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    4109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7508 micro
  • Lut-zea
    4502 micro
Összesen 1620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    827 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk a pórét, a fokhagymát apróra kockázzuk. A paradicsom csumájánál keresztet vágunk, forró vízbe tesszük pár percre, majd ha kihűlt, lehúzzuk a héját, és nagyobb kockákra vágjuk. A tonhal levét leszűrjük.
  2. A tésztát feltesszük főni, előírás szerint elkészítjük. Leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, letakarjuk, melegen tartjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben 1 ek olívaolajat felhevítünk, beleszórjuk a pórét és a fokhagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és 1 ek sűrített paradicsompürét, kb. 1 dl vizet öntünk alá, és az egészet készre pároljuk. Szükség szerint pótoljuk a vizet, de a szósz ne legyen folyós, csak szép laza.
  4. A tonhalat egy villával kicsit fellazítva beletesszük a szószba, az apróra vágott petrezselyemmel és a felkarikázott olívabogyóval együtt. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, összeforraljuk.
  5. Előmelegített tányérra halmozzuk a fusillit, és rákanalazzuk a forró tonhalas-paradicsomos szószt. (Ha a tészta nem elég forró, akkor egy külön serpenyőben, pici olajon forgatva forrósítsuk fel). Frissen reszelt parmezánnal ízlés szerint megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nincs story, tésztához volt kedvünk, és a hozzávalók adottak voltak.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...