Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás-mogyorós rizs

Mazsolás-mogyorós rizs
Mazsolás-mogyorós rizs
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fűszeres, zamatos, illatos...
Igazi köret különlegesség.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajban megpirítjuk a fűszereket, amíg azok "kinyílnak".
  2. Hozzáadjuk a mazsolát, a mogyorót, és kevergetve azokat is megpirítjuk.
  3. Belekeverjük a rizst és kicsit pirítjuk.
  4. Felöntjük a vízzel, sózzuk, majd fedő alatt lassú tűzün puhára pároljuk.
  5. Tálalás előtt kivesszük belőle a fahéjat, szegfűszeget és a kardamomot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 598
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barnarizs mazsolával és mogyoróval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

400
vaj 50 g
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 7 db
zöld kardamom 7 db
mazsola 0.5 marék
földimogyoró 50 g
barnarizs 1.25 bögre
víz 5 dl
1 tk