Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres jázmin rizs

Gyömbéres jázmin rizs
Gyömbéres jázmin rizs
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletesen pergős, ízletes bármilyen ázsiai ételhez, húshoz, halhoz köretnek. Mi egymagában is szoktuk enni. Annyira finom. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst feltesszük a tűzhelyre forró vízben, hozzáadjuk a sót, a gyömbért és a vajat. Felforraljuk, megkeverjük és letakarjuk. Nagyon kicsi lángon főzzük 15 percig, ne vegyük le a fedőt és ne kevergessük!
  2. Ha letelt a 15 perc, vegyük le a tűzről, hagyjuk rajta a fedőt, és 10 percig pihentessük. Az idő lejárta után villával levegőztessük meg. Csak finoman, nehogy megtörjük!
  3. Ugyanígy basmati rizst is készíthetünk, szintén nagyon finom.
  • elkészítettem: 29 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 109
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

jázmin rizs, gyömbéres rizs, gyömbéres rizsköret

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Mon, 2014-10-27 07:34

Kedes Lindros!
Nagyon örülök a visszajelzésednek és örülök hogy szeretitek. :)
Mi is nsgyon sűrűn esszük csak magában is, a férjem egy kis szója szósszal öntözi meg.

lindros
lindros Sun, 2014-10-26 11:50

Ez a rizs valami isteni finom. Már több alkalommal elkészítettem, és nem lehet megunni. Jobbára egymagában fogyasztjuk, de köretnek is kiváló, sajtgolyóhoz, sültekhez vagy kínai ételekhez.

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Mon, 2014-10-27 07:35

Kedes Lindros!
Nagyon örülök a visszajelzésednek és örülök hogy szeretitek. :)
Mi is nsgyon sűrűn esszük csak magában is, a férjem egy kis szója szósszal öntözi meg.

205
jázmin rizs 1 bögre
víz 375 ml
gyömbér 1 ek
vaj 1 ek
1 kávéskanál