Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt rizs Ikó konyhájából

Főtt rizs Ikó konyhájából
Főtt rizs Ikó konyhájából
17 perc / előkészület: 2 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítem ezt a rizst. Nem szeretem a zacskós félkész rizseket. Ennek ugyanannyi idő kell! És szerintem sokkal finomabb!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Olaj helyett kacsazsírt is szoktam használni.

Mindig kétszer annyi  mennyiségű víz szükséges, mint amennyi a rizs!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízforralóba vizet forralunk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, beleöntjük a rizst, és addig kevergetjük-pirítjuk a rizst, míg fehér nem lesz.
  3. Ekkor ráöntjük a forró vizet (az első pohárnál vigyázzunk a gőzre!). Sózzuk, ízesítjük (ez lehet ételízesítő vagy bármilyen fűszer, én most majorannát használtam).
  4. Kb. 15 perc alatt megpuhul. A vége felé, amikor már nincs alatta sok víz, sűrűbben kevergessük.
  5. Ha kész, fedővel letakarjuk, és konyharuhába jól becsomagolva még kb. 20 percig magára hagyjuk.
  6. Átkeverjük, hogy pergős legyen, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 469
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pergős rizs, főtt rizs, rizsa

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babocska
Babocska Wed, 2014-12-17 15:15

Kedves Ikó!
Nekem eddig mumus volt a rízs főzés,ezért a férjem reszortja volt! (isteni rízst tud alkotni).De amióta rátaláltam a Te receptedre azóta nem kell attól tartanom,hogy ehetetlen lesz! :D Köszönöm ,bekerűlt a receptkönyvembe! :)

Pikikee
Pikikee / Pikikee Thu, 2013-01-17 21:48

Köszi a hagymás ötletet ! Raktam eddig is bele, de mindig egészben főztem bele, majd landolt a kukába. Most megpróbálom így is, biztosan finomabb lesz.
Legyen szép estéd !

Mutszi
Mutszi / Mutszi Wed, 2012-05-02 10:44

Nagyon jó lett a rizs és hihetetlen gyorsan elkészült....
Én eddig mindig zacskósat készítettem, de ahol most élek, az nincs, így kénytelen voltam ezzel a módszerrel.....De nem bántam meg....sőőt :)
Köszönet érte :)

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Wed, 2012-05-02 21:13

Egészségedre! Örülök, hogy ízlett!
Legközelebb próbáld ki hagymásan is ... 1 fej apróra vágott hagymát piríts meg a rizzsel, aztán minden mehet tovább. :)

Mutszi
Mutszi / Mutszi Wed, 2012-05-09 06:07

Juj, de jól hangzik :)
Mindenképp :)
Tegnap épp Zöldborsópörköltet készítettem és azzal kevertem össze :)
Tök jó lett :)
Nagyon köszönöm a tippet is :)

411
rizs 2 bögre
víz 1 l
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint