Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás rizs

Áfonyás rizs
Áfonyás rizs
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A köret elkészítése nem jár több munkával, csak változatossággal.

hozzávalók / 3 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint egy lábasban felolvasztjuk. Beletesszük a rizst és sózzuk, majd üvegesre hevítjük.
  2. A rizst felöntjük a másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Elkeverjük, és hagyjuk egy kicsit forrni. Ez az idő kb. 5-6 perc. Majd a lábast levesszük a tűzről.
  3. A lábast letakarva hagyjuk dagadni a rizst.
  4. Amikor látjuk, hogy már majdnem felitta az összes vizét, beleöntjük az aszalt áfonyát. Átkeverjük és hagyjuk készre puhulni a rizst. Ezalatt a rizs összeérik az áfonya savanykás ízével.
  5. Melegen tálaljuk, bármilyen sült illik hozzá.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 633
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
387 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

különleges rizsköret, rizs aszalt áfonyával, aszalt áfonyás rizs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

318
rizs 1 bögre
áfonya 10 dkg
margarin 2.5 dkg
víz 4.5 dl
0 ízlés szerint