r
Nosalty Logó

Maxi King süti sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Süti MáMohr
Maxi King süti sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Összesen 620 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Összesen 7440 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Összesen 290 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 620 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    407.7 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5112.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1609 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    842.8 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2210 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 7440 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Elkészítés

Alap

  1. A kekszek felét a tepsi aljába tesszük.

Krém

  1. A tejből és a pudingporból, a mézzel sűrű krémet főzünk. (Úgy, mintha pudingot készítenénk.) Majd kihűtjük.
  2. Ha már kihűlt a krém, hozzákeverjük a felvert habtejszínt.
  3. Majd rákenjük a krém felét a kekszekre.

Karamell

  1. Használhatunk boltit is, ha macerásnak találjuk, de a saját készítésű sokkal finomabb! A cukrot magas hőfokon elkezdjük karamellizálni, amint kristályosodik, elkezdjük szorgalmasan kevergetni, amíg minden darab el nem olvad. Jó sokáig tart, de csak kevergessük, megéri!
  2. Ha már csak 1-2 összeállt cukordarabkánk maradt, nagyon figyeljünk, hogy meg ne égessünk a cukrot, mert keserű lesz! (Ha nagyon összeáll 1-2 darab, mert nem kevertük eléggé, akkor inkább halásszuk ki őket gyorsan, mielőtt megég. De ha jól kevergetjük, tuti elolvad!)
  3. A vajat hozzákeverjük. Ha elkevertük jól, mehet bele a tejszín, és azt is elkeverjük. Nyugodtan húzzuk le a tűzhelyről, nehogy kicsapjon, ÉS semmi esetre se kóstoljuk meg, nehogy megégessük magunkat!
  4. Mehet bele a só és a vanília. Még melegen a krémre öntjük, és az egész sütit pihentetjük, hogy teljesen kihűljön a karamell.

Teteje

  1. Ha kihűlt a karamell, jöhet a krém másik fele (DE csak ha jól kihűlt a karamell, különben nem állnak meg szépen a rétegek).
  2. Majd a kekszek másik felét rátesszük a krémre.
  3. Megolvasztjuk a csokit, és belekeverjük a mogyorók felét, ezt majd szépen elkenjük a fölső kekszrétegre, a mogyik másik felét pedig csak véletlenszerűen rászórjuk.
  4. Pihentetjük min. 3 órát a hűtőben, de akár egész éjszakát is, úgy még finomabb. :)
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 19497
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Maxi King süti sütés nélkül
Süti MáMohr 31 recept

Már több hónapja megálmodtam ezt a sütit, és többször is volt alkalmam elkészíteni. Imádjuk!! Nem olyan édes, mint a Maxi King, de nekünk így ízlik. Ha valaki édesebben eszik, lehet a tetejére tejcsokit tenni, vagy több mézet krémbe. Próbáljátok ki bátran! Az elkészítésről videót is találtok a YouTube csatornámon :) Jó étvágyat & kellemes sütögetést! Míra A karamell több hétig eláll a hűtőben, befőttesüvegben. Nagyon finom fagyira, kávéba, stb.

Hozzászólások

márta66

Nagyon jó kis recept, köszi! Biztos kipróbálom:-)

Süti MáMohr

Örülök, hogy tetszik! :) Bátran ajánlom!

maya53

Karamell 1 bögre de mekkora bögre? Nem mindegy.

maya53

Elkészítettem de ez egyáltalán nem olyan mint a csomagolásba van abba nincs is keksz.

Süti MáMohr

Kedves maya53. Remélem vég?l sikerült a karamell problémán átjutni :) Természetesen ez nem ugyan olyan mint egy bolti Maxi King :) Ez egy sütés nélküli kekszes sütemény, amit a Maxi King ihletet, ezért neveztem el a Maxi Kingr?l. A Maxi Kingben ostya lap van, azt én nem szeretem ezért egyszer?en keksszel helyettesítettem. :)

Hozzávalók

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.