r
Nosalty Logó

Maxi King süti sütés nélkül

Süti MáMohr
Maxi King süti sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Alap

Krém

Karamell

Teteje

620
Kalória
9.4g
Fehérje
70.2g
Szénhidrát
34g
Zsír
38.6g
Víz
72.6g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
41.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Összesen 7440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    407.7 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5112.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1609 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    842.8 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    462.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2210 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 7440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A kekszek felét a tepsi aljába tesszük.

Krém

  1. A tejből és a pudingporból, a mézzel sűrű krémet főzünk. (Úgy, mintha pudingot készítenénk.) Majd kihűtjük.
  2. Ha már kihűlt a krém, hozzákeverjük a felvert habtejszínt.
  3. Majd rákenjük a krém felét a kekszekre.

Karamell

  1. Használhatunk boltit is, ha macerásnak találjuk, de a saját készítésű sokkal finomabb! A cukrot magas hőfokon elkezdjük karamellizálni, amint kristályosodik, elkezdjük szorgalmasan kevergetni, amíg minden darab el nem olvad. Jó sokáig tart, de csak kevergessük, megéri!
  2. Ha már csak 1-2 összeállt cukordarabkánk maradt, nagyon figyeljünk, hogy meg ne égessünk a cukrot, mert keserű lesz! (Ha nagyon összeáll 1-2 darab, mert nem kevertük eléggé, akkor inkább halásszuk ki őket gyorsan, mielőtt megég. De ha jól kevergetjük, tuti elolvad!)
  3. A vajat hozzákeverjük. Ha elkevertük jól, mehet bele a tejszín, és azt is elkeverjük. Nyugodtan húzzuk le a tűzhelyről, nehogy kicsapjon, ÉS semmi esetre se kóstoljuk meg, nehogy megégessük magunkat!
  4. Mehet bele a só és a vanília. Még melegen a krémre öntjük, és az egész sütit pihentetjük, hogy teljesen kihűljön a karamell.

Teteje

  1. Ha kihűlt a karamell, jöhet a krém másik fele (DE csak ha jól kihűlt a karamell, különben nem állnak meg szépen a rétegek).
  2. Majd a kekszek másik felét rátesszük a krémre.
  3. Megolvasztjuk a csokit, és belekeverjük a mogyorók felét, ezt majd szépen elkenjük a fölső kekszrétegre, a mogyik másik felét pedig csak véletlenszerűen rászórjuk.
  4. Pihentetjük min. 3 órát a hűtőben, de akár egész éjszakát is, úgy még finomabb. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 35 p

Már több hónapja megálmodtam ezt a sütit, és többször is volt alkalmam elkészíteni. Imádjuk!! Nem olyan édes, mint a Maxi King, de nekünk így ízlik. Ha valaki édesebben eszik, lehet a tetejére tejcsokit tenni, vagy több mézet krémbe. Próbáljátok ki bátran! Az elkészítésről videót is találtok a YouTube csatornámon :) Jó étvágyat & kellemes sütögetést! Míra A karamell több hétig eláll a hűtőben, befőttesüvegben. Nagyon finom fagyira, kávéba, stb.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek