Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maxi King süti sütés nélkül

Maxi King süti sütés nélkül
Maxi King süti sütés nélkül
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már több hónapja megálmodtam ezt a sütit, és többször is volt alkalmam elkészíteni. Imádjuk!!

Nem olyan édes, mint a Maxi King, de nekünk így ízlik. Ha valaki édesebben eszik, lehet a tetejére tejcsokit tenni, vagy több mézet krémbe.

Próbáljátok ki bátran! Az elkészítésről videót is találtok a YouTube csatornámon :)

Jó étvágyat & kellemes sütögetést!

Míra

A karamell több hétig eláll a hűtőben, befőttesüvegben. Nagyon finom fagyira, kávéba, stb.

hozzávalók / 12 adag

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. A kekszek felét a tepsi aljába tesszük.

Krém

  1. A tejből és a pudingporból, a mézzel sűrű krémet főzünk. (Úgy, mintha pudingot készítenénk.) Majd kihűtjük.
  2. Ha már kihűlt a krém, hozzákeverjük a felvert habtejszínt.
  3. Majd rákenjük a krém felét a kekszekre.

Karamell

  1. Használhatunk boltit is, ha macerásnak találjuk, de a saját készítésű sokkal finomabb! A cukrot magas hőfokon elkezdjük karamellizálni, amint kristályosodik, elkezdjük szorgalmasan kevergetni, amíg minden darab el nem olvad. Jó sokáig tart, de csak kevergessük, megéri!
  2. Ha már csak 1-2 összeállt cukordarabkánk maradt, nagyon figyeljünk, hogy meg ne égessünk a cukrot, mert keserű lesz! (Ha nagyon összeáll 1-2 darab, mert nem kevertük eléggé, akkor inkább halásszuk ki őket gyorsan, mielőtt megég. De ha jól kevergetjük, tuti elolvad!)
  3. A vajat hozzákeverjük. Ha elkevertük jól, mehet bele a tejszín, és azt is elkeverjük. Nyugodtan húzzuk le a tűzhelyről, nehogy kicsapjon, ÉS semmi esetre se kóstoljuk meg, nehogy megégessük magunkat!
  4. Mehet bele a só és a vanília. Még melegen a krémre öntjük, és az egész sütit pihentetjük, hogy teljesen kihűljön a karamell.

Teteje

  1. Ha kihűlt a karamell, jöhet a krém másik fele (DE csak ha jól kihűlt a karamell, különben nem állnak meg szépen a rétegek).
  2. Majd a kekszek másik felét rátesszük a krémre.
  3. Megolvasztjuk a csokit, és belekeverjük a mogyorók felét, ezt majd szépen elkenjük a fölső kekszrétegre, a mogyik másik felét pedig csak véletlenszerűen rászórjuk.
  4. Pihentetjük min. 3 órát a hűtőben, de akár egész éjszakát is, úgy még finomabb. :)
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 313
elküldve: 3
receptkönyvben: 180
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Süti MáMohr

Mióta szakács: 2017.03.18.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sütés nélküli süti, kekszes süti, kinder maxi king, pudingos süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maya53
maya53 Thu, 2017-11-30 11:42

Elkészítettem de ez egyáltalán nem olyan mint a csomagolásba van abba nincs is keksz.

sutimamohr
Süti MáMohr / sutimamohr Thu, 2017-11-30 16:07

Kedves maya53. Remélem végűl sikerült a karamell problémán átjutni :) Természetesen ez nem ugyan olyan mint egy bolti Maxi King :) Ez egy sütés nélküli kekszes sütemény, amit a Maxi King ihletet, ezért neveztem el a Maxi Kingről. A Maxi Kingben ostya lap van, azt én nem szeretem ezért egyszerűen keksszel helyettesítettem. :)

620
keksz 30 dkg
tejszínízű pudingpor 2 tasak
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 8 dl
habtejszín 500 ml
méz 4 ek
cukor 1 bögre
habtejszín 150 ml
teavaj 50 g
1 csipet
vanília 0 ízlés szerint
földimogyoró 150 g
étcsokoládé 150 g
teavaj 1 ek