r
Nosalty Logó

Kinder szelet Linda konyhájából

Linda
Kinder szelet Linda konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskóta

A krém

A máz

856
Kalória
14.5g
Fehérje
120.6g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
48.7g
Víz
183.3g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
80g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta

A krém

A máz

Összesen 856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta

A krém

A máz

Összesen 5130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta

A krém

A máz

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3603.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    723.5 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    292.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1641 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 5130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

A piskóta

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét elkeverjük a cukorral, és kemény habot verünk belőle.
  2. Hozzáadjuk a sárgákat, és tovább verjük.
  3. Végül gyengéden beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  4. Kettészedjük a tésztát, és egyesével megsütjük a lapokat.
  5. A krémhez a pudingport a cukorral és liszttel összekeverjük, majd beleöntjük a hideg tejbe, és megfőzzük.
  6. Ha megfőtt, elzárjuk alatta a gázt, és még melegen belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk kihűlni.
  7. Ha kihűlt, botmixerrel feloldjuk a csomókat benne.
  8. A margarint felhabosítjuk, és a kihűlt krémbe keverjük.
  9. A kész krémet az egyik lapra kenjük, és lefedjük a másik lappal.
  10. A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a csokit és az olajat.
  11. A mázat a felső piskótalap tetejére kenjük.
  12. Kb. 5-6 órára a hűtőbe tesszük, de az se baj, ha ott hagyjuk egész éjszakára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Rigó Jancsit szerettünk volna eredetileg készíteni, de a krém sehogy sem akart összeállni, valamit nagyon elszúrtunk. Viszont a piskótát addigra megcsináltuk, valamit muszáj volt kezdeni vele. Így jött az ötlet, hogy kinder szelet legyen belőle.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...