Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mátrai borzaska répás bulgurral

Mátrai borzaska répás bulgurral
Mátrai borzaska répás bulgurral
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, laktató fogás, főleg frissen elkészítve!!! Én rendszeresen készítem.... :-)))

hozzávalók / 3 adag

mátrai borzas

köret

Sütőzsiradék

mátrai borzas

ajánlat

Én a húst úgy szoktam a krumplis cuccba mártani, hogy egyik oldalát mártom csak a masszába, majd beleteszem az olajba sülni, és a felül lévő részre teszek kanállal.....így lesz mindkét oldalán!!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

mátrai borzas

  1. A karajt mosás után felszeleteljük. Kissé kiklopfoljuk.
  2. A burgonyát lereszeljük (nem a legkisebb lyukú reszelőn)! Ha sok levet engedett, kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát törünk bele.
  3. 5 evőkanál lisztet hozzákeverünk, és a tojást beleütjük. Összekeverjük. Tócsni sűrűségű legyen!!
  4. A maradék 3 evőkanál lisztben megforgatjuk a húsokat, majd a krumplis masszába mártjuk.
  5. Végül kisütjük olajban, és ne nagy lángon, hogy a hús át tudjon sülni. Tálaláskor tejföllel megkenjük, és sajtot reszelünk rá. Mellé tálaljuk a bulgurt. Jó étvágyat!!

köret

  1. A kisebb darabokra vágott sárgarépát megfőzzük, sós, ételízesítős vízben, és a vége felé a bulgurt is beletesszük a répa mellé, kicsit együtt főzzük még (fedő alatt), majd lekapcsoljuk a lángot. Ha maradt alatta víz, azt leöntjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 432
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
744 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mátrai borzaska,karajból mátrai borzas,sült karaj,krumplis bundában sült hús,fokhagymás bundában sült karaj,hús bulgurral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sun, 2020-02-16 14:12

Kedves Iluska!
Ez tetszik, mostanában a változatosság érdekében én is készítek olykor bulgúrt, vagy hajdinát így a borzaskával is el fogom készíteni, de én megpróbálkozom a sütőben sütéssel a szokásos módon, azaz jelen esetben a tócsniszerű masszába keverek egy kevés olajat és úgy bundázom, az eredményről alkalmasint majd beszámolok.
köszi a receptet, üdv: Margó

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2020-02-16 17:21

Üdvözöllek kedves!!!
Igen,sütőbe szokták még tenni,hogy a sajt ráolvadjon.....én nem tettem,(mert már alig várták,hogy elkészüljön),és így is tökéletes volt...:-))))

1143
sertés rövidkaraj 50 dkg
burgonya 5 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
tojás 1 db
durumliszt 8 ek
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
füstölt sajt 10 dkg
bulgur 15 dkg
sárgarépa 1 közepes db
víz 3 dl
1 teáskanál
ételízesítő 1 kávéskanál