r
Nosalty Logó

Karajszeletek karalábés bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Karajszeletek karalábés bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1364 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 5455 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 355 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1364 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    493.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    241 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 5455 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 355 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat felverjük, hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, a nagy lyukú reszelőn lereszelt karalábét, a tejfölt és sózzuk, borsozzuk. Az egészet összekeverjük.
  2. A felszeletelt, kiklopfolt hússzeleteket (én most 6 szelet karajból csináltam) enyhén sózzuk, majd a maradék lisztben megforgatjuk.
  3. Utána megforgatjuk a karalábés masszában is. (Kicsit "tunkolgatni" kell, hogy mindenhol egyformánbeborítsa.)
  4. Forró olajban, de nem nagy lángon, nehogy gyorsan megégjen mindkét oldalát kb. 4-4 percig, aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2794
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sok évvel ezelőtt vendégeknek készítettem, nagyon nagy sikere volt. Idén rengeteg karalábé termett a kertben, és szerettem volna kicsit másképp is felhasználni őket, amikor eszembe jutott ez a jó kis régi recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek