r
Nosalty Logó

Joghurtos-bundás csirkefalatkák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Joghurtos-bundás csirkefalatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 280 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 559 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A mosott, tisztított csirkemellet nem túl hosszú csíkokba vágjuk.
  2. Egy tálkában összekeverjük a csirkecsíkokat joghurttal és ízlés szerint, de ne túlságosan sózzuk, borsozzuk. (Ha van egy kis időnk, hagyjuk pácolódni egy fél órát a csirkét a joghurtban, de azonnal bundázhatjuk és süthetjük is.)
  3. Egy erősebb nylon zacskóba tördeljük bele az extrudált kenyeret, majd a zsák száját lezárva, húsklopfolóval ütögessük addig, ameddig egészen kicsi darabokra törik. (Nem kell teljesen por állagúnak lennie, legyenek benne nagyobb darabkák.)
  4. Ezt a gabona őrleményt öntsük a csirkecsíkokra, és dolgozzuk össze vele. Eléggé gyurmázós lesz, úgyhogy, ha vannak kisgyerekek a családba, ne hagyjuk ki őket a bundázási feladat végrehajtásából!
  5. Egyenként, kezünk segítségével oszlassuk el a bundát a csirke darabkákon, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektessük őket. Ezt előzőleg egy nagyon kevés olívaolajjal kenjük meg.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 10-15 perc alatt kész. Ha nagyon pirulna, akkor forgassuk egyszer át. Ne szárítsuk ki a húst, belül maradjon puha.
  7. Tálaljunk mellé sütőben készített sült krumplit és házi ketchupot vagy barbeque szószt. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6307
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Ajánló

Gyorsan kész, minimális olaj szükséges hozzá és jól mutat a tányéron. Ha könnyíteni akarunk ezen a fogáson, adjunk mellé sült krumpli helyett salátát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkefalatkás recepteket kerestem a neten, és találtam egy eszement amerikait. Őrület, hogy miket csinálnak a világ másik felén. A csirkét először majonézbe forgatják, aztán egy kifejezetten csak ott kapható teljes kiőrlésű extrudált kenyér összezúzásából származó morzsába. Mindehhez még zsemlemorzsát is kevernek. Kalóriabomba a javából! Én ezt a habzsi-dőzsit egy huszárvágással meghúztam. A zsemlemorzsát elhagytam és görög joghurtra cseréltem a majonézt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?