r
Nosalty Logó

Joghurtos-bundás csirkefalatkák

Gréti
Joghurtos-bundás csirkefalatkák
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

280
Kalória
26.7g
Fehérje
20.3g
Szénhidrát
9.5g
Zsír
88.8g
Víz
73g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 280 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 559 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A mosott, tisztított csirkemellet nem túl hosszú csíkokba vágjuk.
  2. Egy tálkában összekeverjük a csirkecsíkokat joghurttal és ízlés szerint, de ne túlságosan sózzuk, borsozzuk. (Ha van egy kis időnk, hagyjuk pácolódni egy fél órát a csirkét a joghurtban, de azonnal bundázhatjuk és süthetjük is.)
  3. Egy erősebb nylon zacskóba tördeljük bele az extrudált kenyeret, majd a zsák száját lezárva, húsklopfolóval ütögessük addig, ameddig egészen kicsi darabokra törik. (Nem kell teljesen por állagúnak lennie, legyenek benne nagyobb darabkák.)
  4. Ezt a gabona őrleményt öntsük a csirkecsíkokra, és dolgozzuk össze vele. Eléggé gyurmázós lesz, úgyhogy, ha vannak kisgyerekek a családba, ne hagyjuk ki őket a bundázási feladat végrehajtásából!
  5. Egyenként, kezünk segítségével oszlassuk el a bundát a csirke darabkákon, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektessük őket. Ezt előzőleg egy nagyon kevés olívaolajjal kenjük meg.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 10-15 perc alatt kész. Ha nagyon pirulna, akkor forgassuk egyszer át. Ne szárítsuk ki a húst, belül maradjon puha.
  7. Tálaljunk mellé sütőben készített sült krumplit és házi ketchupot vagy barbeque szószt. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Csirkefalatkás recepteket kerestem a neten, és találtam egy eszement amerikait. Őrület, hogy miket csinálnak a világ másik felén. A csirkét először majonézbe forgatják, aztán egy kifejezetten csak ott kapható teljes kiőrlésű extrudált kenyér összezúzásából származó morzsába. Mindehhez még zsemlemorzsát is kevernek. Kalóriabomba a javából! Én ezt a habzsi-dőzsit egy huszárvágással meghúztam. A zsemlemorzsát elhagytam és görög joghurtra cseréltem a majonézt!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...