adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Piskóta
-
75 g finomliszt
-
5 g dió
-
3 db tojás
-
20 g édesítőszer
-
20 ml napraforgó olaj
-
35 ml víz
Krém
-
1 nagy db körte
-
100 g mascarpone
-
125 ml habtejszín
-
100 g krémsajt
-
25 g kéksajt
-
20 g édesítőszer
-
1.5 db lapzselatin
-
25 g dió
176
Kalória
4.5g
Fehérje
8.8g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
36.8g
Víz
58.1g
Koleszterin
940.8mg
Élelmi rost
2.3g
Cukor
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
6g finomliszt23 kcal
-
0g dió3 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
-
15 kcal
-
3g víz0 kcal
Krém
-
22g körte11 kcal
-
8g mascarpone34 kcal
-
10g habtejszín30 kcal
-
8g krémsajt21 kcal
-
2g kéksajt7 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
2g dió14 kcal
Összesen
176
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
75g finomliszt273 kcal
-
5g dió33 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
35g víz0 kcal
Krém
-
260g körte133 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
25g kéksajt88 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
-
3g lapzselatin11 kcal
-
25g dió164 kcal
Összesen
2106
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
0.5g dió3 kcal
-
16.9g tojás21 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
-
18 kcal
-
3.6g víz0 kcal
Krém
-
26.6g körte14 kcal
-
10.2g mascarpone41 kcal
-
12.8g habtejszín37 kcal
-
10.2g krémsajt26 kcal
-
2.6g kéksajt9 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
2.6g dió17 kcal
Összesen
215
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
176
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 164.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1778.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 105.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 442.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 633 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 153 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 623 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 850 micro
Összesen
2106
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
215
kcal
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő 1/3-val kihabosítjuk, a fehérjét 2/3-val habbá verjük.
- A habos sárgájához adjuk az olajat, apránként a liszttel elkevert diót, a forró vizet.
- Végül beleforgatjuk a habbá vert fehérjét.
- Sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, 150 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Krém
- 50 ml tejszínben felforraljuk a kéksajtot, alaposan elkeverjük, kihűtjük.
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A mascarponét, krémsajtot (lehet krémes túró is), habtejszínt, kéksajtos tejszínt alaposan összedolgozzuk elektromos habverővel, majd a zselatinlapokat pici édesítővel felforralt vízben feloldjuk és a keverékhez öntjük.
- A körtét megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, vaniliával ízesített vízben puhára főzzük.
- A kihűlt piskótára kenjük a krémet, mehet rá a körte elszórva és a pirított dió.
- Feltekerjük a piskótát, folpackba szorosan becsomagoljuk, 6-8 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 p
- Sütés ideje: 12 p
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
Érdekes lehet, hogy kéksajt is van az édes süteményben, főleg, hogy sokan nem szeretik a karakteres ízét. Az ötletet kéksajtos-diós-körtés-gorgonzolás rukkolasaláta adta, amit gyakran fogyasztok, nagyon szeretem. Nem lehet kiérezni a kéksajtot, inkább csak egy plusz ízt ad a tekercsnek, ami nagyon kellemes. Érdemes kipróbálni :). Lehet még gyömbérrel, fahéjjal bolondítani.