r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes piskótatekercs

Lizinka_
Vaníliakrémes piskótatekercs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

622
Kalória
9.5g
Fehérje
76.4g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
33.9g
Víz
191.7g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
50.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

Összesen 3736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    189.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    458.5 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 3736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat egy méretes edénybe, üstbe tesszük, és elkezdjük habbá verni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot (Én ezt a műveletet asztali robotgéppel végzem). Amikor stabil habot kaptunk a sütőporral, kakaóval összeszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
  2. Egy nagyobb lapos tepsi, sütőlemez (nálam ez 40x40 cm) aljára sütőpapírt terítünk, és a kakaós masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített 180 C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  3. A tepsiből kiemelve enyhén belisztezzük a tetejét, és konyharuhára vagy nagyobb darab sütőpapírra borítjuk. Ezután lehúzzuk a sütőpapírt, és szintén enyhén belisztezzük a tetejét. Ezután konyharuhával vagy papírral feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

főzött krémhez

  1. A lisztet és kristálycukrot egy kis méretű lábaskában összevegyítjük, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel. Lassú tűzön folytonos keverés mellett besűrítjük. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a bourbon vaníliás cukrot, teljesen hidegre hűtjük.

vajkrémhez

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Ezután óvatosan beleforgatjuk a vaníliás főzött krémet.
  2. A feltekert piskótát kiegyengetjük, és egyenletesen megkenjük a krém 4/5-ével. Feltekerjük, majd bevonjuk a maradék krémmel. A megtöltött piskótatekercset hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tetszőleges módon díszítjük és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Húsvétra készítettem ezt finom, könnyed, vanília illatú süteményt.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...