Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes piskótatekercs

Vaníliakrémes piskótatekercs
Vaníliakrémes piskótatekercs
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra készítettem ezt finom, könnyed, vanília illatú süteményt.

hozzávalók / 6 adag

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

ajánlat

Az elkészült vajkrémet kóstoljuk meg! Ha úgy érezzük, hogy a mi egyéni ízlésünknek nem eléggé intenzív a vaníliaíz, keverjünk még bele egy csomag bourbon vaníliás cukrot. Nekünk egy csomag is fantasztikus vaníliaaromát adott a sütinek.

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat egy méretes edénybe, üstbe tesszük, és elkezdjük habbá verni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot (Én ezt a műveletet asztali robotgéppel végzem). Amikor stabil habot kaptunk a sütőporral, kakaóval összeszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
  2. Egy nagyobb lapos tepsi, sütőlemez (nálam ez 40x40 cm) aljára sütőpapírt terítünk, és a kakaós masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített 180 C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  3. A tepsiből kiemelve enyhén belisztezzük a tetejét, és konyharuhára vagy nagyobb darab sütőpapírra borítjuk. Ezután lehúzzuk a sütőpapírt, és szintén enyhén belisztezzük a tetejét. Ezután konyharuhával vagy papírral feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

főzött krémhez

  1. A lisztet és kristálycukrot egy kis méretű lábaskában összevegyítjük, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel. Lassú tűzön folytonos keverés mellett besűrítjük. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a bourbon vaníliás cukrot, teljesen hidegre hűtjük.

vajkrémhez

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Ezután óvatosan beleforgatjuk a vaníliás főzött krémet.
  2. A feltekert piskótát kiegyengetjük, és egyenletesen megkenjük a krém 4/5-ével. Feltekerjük, majd bevonjuk a maradék krémmel. A megtöltött piskótatekercset hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tetszőleges módon díszítjük és kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 967
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
439 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótarolád

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

622
tojás 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 tk
finomliszt 3 ek
cukor 3 ek
tej 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg