Nosalty Logó

Mascarponés csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Napfény és fűszer
Mascarponés csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Összesen 374 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Összesen 4477 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Összesen 238 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 374 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    309.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2771.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.4 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 4477 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához (1 db)

  1. A piskótákat megsütjük (kétszer), majd teljesen kihűtjük. Mindkettőt lapjában félbevágjuk, így 4 lapunk lesz. Az első lapot betesszük a tortagyűrűbe.
  2. A krémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokit, felverjük a tejszínt a cukorral, és beáztatjuk a zselatint.
  3. A mascarponés krémet is kétszer készítjük, robotgéppel átkeverjük, hozzáöntjük az olvadt, de már nem forró csokit. Belekeverjük a felvert tejszínt.
  4. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk 1 ek vízzel, teszünk hozzá egy kis krémet, majd az egészet hozzákeverjük a csokoládés részhez. Egyből rákenjük a piskótalapra, majd lezárjuk egy újabb lappal.
  5. A gyümölcsréteghez karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a gyümölcsöt, hagyjuk pár percig, hogy levet engedjen, majd a pudinggal besűrítjük.
  6. 1-2 percig robotgéppel hűtjük, majd rákenjük a piskótára, és az egészet betesszük a hűtőbe.
  7. A következő réteg csokis krémet ugyanúgy készítjük, mint az elsőt.
  8. Amikor kész, kivesszük a tortát, ráteszünk egy lapot és rákenjük a krémet. Lezárjuk az utolsó lappal, és egy éjszakára betesszük hűlni a kamrába.
  9. Másnap levesszük a gyűrűt, leöntjük olvasztott csokival, tejszínnel és eperrel díszítjük. (Én étcsokoládét használok mindig és kevés cukrot. Ha valaki igényli, használhat tejcsokoládét és több cukrot.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 13468
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Napfény és fűszer 34 recept

Kisfiam szülinapi tortája:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez valami gyönyör?ség!GRATULÁLOK!

Napfény és fűszer

Köszönöm :)

Éva-Anyóca

Micsoda látvány!!! :D Na és finom is, gondolom,...köszönöm. :)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a receptet! Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett! :) A krém édességét nagyon jól ellensúlyozza a gyümölcsös réteg savanykás íze. Annyit csináltam kicsit másként, hogy a gyümölcsrétegnél s?rítés el?tt leturmixoltam a gyümölcsöt. Utólag annyit változtattam volna még, hogy a kakaós piskóta helyett inkább sima piskótát sütöttem volna, hogy látványosabban elkülönüljön a piskóta és a krém. De ezt majd legk?zelebb próbálom ki, mert biztos elkészítem még ezt a tortát. :)

Hozzávalók

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek