Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta Totu konyhájából

Csokoládétorta Totu konyhájából
Csokoládétorta Totu konyhájából
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Békebeli ízek, kicsit modernizálva, születésnapok egyik kedvenc tortája.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Összeállítás

ajánlat

ünnepi alkalmakra

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojássárgáját összekeverjük a maradék cukorral, majd lazán összekeverjük a tojásokat. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a tojásba.
  2. Kikent sütőformába helyezzük, és készre sütjük.

Krém

  1. A pudingport, cukrot, réteslisztet, vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel, és sűrűre főzzük folyamatos kevergetéssel. Akkor van kész, ha elválik az edény falától.
  2. Belerakjuk a margarint, és folyamatos keveréssel habosra kavarjuk, majd elkeverjük az olvasztott csokoládéval.
  3. Vízfürdőben folyamatos keverés mellett hűtjük dermedésig, majd hűtőbe rakjuk egy órára.

Összeállítás

  1. A piskótát 3 részre vágjuk, alsó és középső részét vastagon megkenjük baracklekvárral (nem jó a nagyon kemény üzleti lekvár). Ha magába szívta a piskóta a lekvárt, megkenjük csokoládékrémmel, és ráhelyezzük a középső lapot. Ezt is megkenjük csokoládékrémmel (hagyjunk az oldalára és tetejére is), és ráhelyezzük a 3. lapot.
  2. Az oldalát csokoládékrémmel körbekenjük. A torta tetejét leöntjük olvasztott csokoládéval, és hűtőbe helyezzük 10 percre.
  3. Miután megdermedt a csokoládé, a maradék krémet habzsákba töltjük, és körkörös mozdulattal kis virágokat rakunk a tetejére.
  4. Szórócukorral díszítjük a krémvirágokat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Totu

Mióta szakács: 2018.06.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Ünnepi torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

923
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 g
cukor 12 dkg
sütőpor 0.5 csomag
csokoládés pudingpor 2 csomag
tej 3.5 dl
margarin 35 dkg
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rétesliszt 1.5 csapott ek
étcsokoládé 10 dkg
csokoládé 10 dkg
margarin 5 dkg
színes cukorka 1 ek
sárgabaracklekvár 4 ek