r
Nosalty Logó

Csokoládétorta Totu konyhájából

NS
Csokoládétorta Totu konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

923
Kalória
9g
Fehérje
104g
Szénhidrát
52.7g
Zsír
42.2g
Víz
137g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
74.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 923 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 7373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 923 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    421.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4697.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1789 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    831.9 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3537 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2492 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 7373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 363 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojássárgáját összekeverjük a maradék cukorral, majd lazán összekeverjük a tojásokat. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a tojásba.
  2. Kikent sütőformába helyezzük, és készre sütjük.

Krém

  1. A pudingport, cukrot, réteslisztet, vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel, és sűrűre főzzük folyamatos kevergetéssel. Akkor van kész, ha elválik az edény falától.
  2. Belerakjuk a margarint, és folyamatos keveréssel habosra kavarjuk, majd elkeverjük az olvasztott csokoládéval.
  3. Vízfürdőben folyamatos keverés mellett hűtjük dermedésig, majd hűtőbe rakjuk egy órára.

Összeállítás

  1. A piskótát 3 részre vágjuk, alsó és középső részét vastagon megkenjük baracklekvárral (nem jó a nagyon kemény üzleti lekvár). Ha magába szívta a piskóta a lekvárt, megkenjük csokoládékrémmel, és ráhelyezzük a középső lapot. Ezt is megkenjük csokoládékrémmel (hagyjunk az oldalára és tetejére is), és ráhelyezzük a 3. lapot.
  2. Az oldalát csokoládékrémmel körbekenjük. A torta tetejét leöntjük olvasztott csokoládéval, és hűtőbe helyezzük 10 percre.
  3. Miután megdermedt a csokoládé, a maradék krémet habzsákba töltjük, és körkörös mozdulattal kis virágokat rakunk a tetejére.
  4. Szórócukorral díszítjük a krémvirágokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Békebeli ízek, kicsit modernizálva, születésnapok egyik kedvenc tortája.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek