Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentolkrémes torta

Mentolkrémes torta
Mentolkrémes torta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom, az anyósom és a párom nagyfia egymáshoz közeli időben ünnepli a szülinapját. Abban az évben ünnepelhettük először az új lakásunkban őket, és ezért valami különlegeset szerettem volna sütni nekik. Bevásárláskor mindig megnézegetem a bevásárlóközpontban lévő receptes újságokat, hátha találok valami finom receptet.
Kezembe akadt az az újság is, amiben ezt a különleges tortát találtam. Hát megvettem az újságot, és megsütöttem a szülinapra. Nagyon nagy sikere volt, mindenkinek ízlett.
A kolléganőmnek is vittem kostolót, azóta már megkért, süssek az édesanyja szülinapjára, ahol szintén nagy sikert aratott. Szívből ajánlom mindenkinek, mert talán kicsit bonyolultnak tűnik, de mégis nagyon egyszerű és nagyszerű!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Szilikonos tortaformában is lehet sütni, akkor nem kell a papír.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Három mentolkrémes lapocskát félreteszünk a díszítéshez. Lábosban felmelegítünk 8 dl tejszínt. A maradék csokilapocskákat beletördeljük a tejszínbe, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, felforraljuk, majd keverőtálba átöntve, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A szétválasztott tojások fehérjét a sóval és 5 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórjuk a cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk, és beleforgatjuk a sütő- és kakaóporral elkevert lisztet.
  3. A sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, majd kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. Robotgép habverőjével a hűtőből kivett csokikrémet habosra felverjük, közben hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot és a habfixálókat.
  5. A tortát széltében három egyforma vastag lapra szeljük. Az alsó lap köré visszapattintjuk a kapcsos tortakarimát. A krém 1/3-át rákenjük, majd rátesszük a következő lapot. A krém második harmadával megkenjük, és rátesszük az utolsó lapot. Óvatosan lepattintjuk, és levesszük a tortakarikát. A tortát a maradék krémmel hullámosan körbekenjük .Egy órára hűtőbe tesszük.
  6. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, nyomózsákba téve, habrózsákkal díszítjük a tortát. A félretett csokilapokat átlósan elvágjuk, a mentaleveleket megmossuk, és szárítjuk. Felváltva a habrózsákba nyomva díszítjük velük a torta tetejét. Tálalásig hűtőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 521
elküldve: 5
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bambi6666

Mióta szakács: 2011.09.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mentás-csokikrémes torta, After Eight-torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ambi
Ambi Tue, 2014-01-14 19:03

After Eight-et használtam és minden apró részletet követtem a receptben.
Általában nem szúrom el, de nekem negatív csalódásom volt ezzel kapcsolatban.
(Ízre jó, DE!!!!) Az a lötty, amit előzőleg megfőztem a csokival és a főzőtejszínnel, majd a hűtőben állni hagytam egy napot közel sem volt hajlandó megszilárdulni habfixálóval sem (így kénytelen voltam pudinggal sűríteni, ami persze odakapott, mert nem főzőtejszínnel kéne megfőzni azt a szerencsétlen pépet, most már sima és végre kenhető, DE ezt nem a receptnek köszönhetem, hanem a botmixernek ). Ezen kívül a tésztába nem elég egy csapott e.k. kakaópor, mert attól nem lesz olyan szép barna, mint a képen. Ilyen csúnya tortácskával égessem be magam apukám szülinapján?
Már elnézést, de, aki ezt a receptet leírta, lehet először jól kifundálta, de utána berúgott és kihagyott az írásból pár hozzávalót részegen, vagy sacc/kb-ra mondta az is biztos!!!!

bambi6666
bambi6666 / bambi6666 Wed, 2014-01-15 17:14

Hát Ambi,sajnálom hogy nem sikerült neked,de ha megnézed a többi hozzászólást másnak más a véleménye.Mint írod főzőtejszínnel csináltad,ez már alapból nem jó,mert az mint írják főző és nem cukrászati tejszín-a sütéshez habtejszín való.Ajánlom a Meggle cukrász habalapot.A főzőtejszín nem fog megkeményedni bárhogy fixálod és vered is.És a kakaó is natúr kakaó, nem Nesquick-hanem pl holland kakaópor,amiből tutira elég a csapott evőkanálnyi.Szóval sokszor kipróbált és megsütött recept.Elsőre nekem sem volt tökéletes,de nem adtam fel és most már tökéletesen sikerül.

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia Sun, 2012-08-19 23:21

Házassági évfordulónkra elkészítettem a tortát. Nagyon jól sikerült. Lányom szerint ez a világon a legfinomabb torta. Ezúton osztom a dicséretet. Köszönöm a receptet.

tundereka
tundereka Thu, 2011-12-15 09:56

Megcsinaltam a tortat es nagyon tutira sikerult. Jo a recept es konnyu. Eletem elso rendes szulinapi tortaja volt es olyan lett, ahogy az a nagykonyvben meg van irva. Baratok kozul tobben is mondtak, hogy ez lesz a karacsonyi desszert. Koszi a receptet!

836
étcsokoládé 40 dkg
habtejszín 9 dl
tojás 5 db
1 csipet
víz 5 ek
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
habfixáló 3 csomag
menta 4 db