Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 15. - szülinapra

Csokitorta 15. - szülinapra
Csokitorta 15. - szülinapra
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerős kislányának készítettem ezt a tortát, nagy meglepetés volt.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a sárgájákat és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
  2. Tortaformába öntjük, és megsütjük.
  3. Elkészítjük a pudingot a tejből és a 4 csomag pudingporból, majd félretesszük hűlni.
  4. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral és a rummal.
  5. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a vajkrémmel.
  6. Ha megsült a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd elvágjuk, ahány részre sikerül, én 5-6 részre szoktam vágni.
  7. Betöltjük a krémet, és csokimázzal vagy fondanttal bevonjuk.
  8. Piros ételszínezővel színeztem a felvert tejszínhabot, és ezzel díszítettem a tortát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 132
elküldve: 0
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vikike

Mióta szakács: 2011.01.11.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos csokoládétorta, csokitorta tejszínhabbal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kabby
Vikike / kabby Sat, 2011-05-14 19:34

Köszönöm a dicséretet! Igen egyben kell a csokis és a vaníliás pudingot megfőzni.

kabby
Vikike / kabby Sat, 2011-05-14 19:33

Kedves anikusz!
Fondant készítés:
6 ek viz
1 ek zselatinpor (10 g)
1 ek margarin (dobozos is lehet)
2 ek méz
1 kg porcukor (nem kell mind, de legyen előkészitve)
Elkészités:
A porcukrot apro lyuku szitán átszitáljuk, ez nagyon fontos, mert a porcukornak egészen finomnak kell lennie.
1/2 kilónyit egy nagyobb tálba öntünk, közepébe mélyedést készitünk.
A zselatinport elkeverjuk a vizzel, majd melegedni tesszük. Amikor már jó forró, hozzáadjuk a margarint és mézet, összeolvasztjuk.
A folyékony masszát a porcukorhoz öntjük, majd egy kanállal elkezdjük hozzákavarni a cukrot.
Amikor az összes porcukrot beledolgoztuk, akkor a massza annyira kemény lesz, hogy nem tudjuk tovább kavarni.
Öntsük a masszát egy porcukorral megszórt munkalapra és annyi cukrot dolgozzunk bele, hogy egy gyurmaszerű anyagot kapjunk.
Nem baj, ha még ragad egy picit, érezni fogjuk amikor a masszánk már megfelelő.

A masszát csomagoljuk fóliába és hagyjuk pihenni legalább 1 napot, de többet is maradhat.Meg fog kemenyedni. Amikor fel szeretnénk használni, csak vegyük elő, kezünket kenjük be margarinnal és gyúrjuk át, ettől ismét gyúrhato, puha lesz.
A massza készen áll torták, sütemények bevonására.
Ha szinezni szeretnénk, használjunk termeszetes (kakao, nesszkáve por, meggylé, céklalé, stb) vagy mesterseges (ne folyadék!) szinezőket.
Edó(http://gergelyne.blogspot.com/ )oldalán találtam.

agotanagy
agotanagy Sat, 2011-05-14 16:17

Nekem is tetszik. A vaníliás és csokis pudingokat egyben kell megfőzni?

1625
tojás 8 db
finomliszt 25 dkg
cukor 25 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 1 l
csokoládés pudingpor 2 tasak
vaníliás pudingpor 2 tasak
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
rum 1 teáskanál