Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos lepény

Spenótos lepény
Spenótos lepény
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Candida diéta kész kínszenvedés, így ha nem akarjuk egy hét után megunni az ételeket, érdemes kreatívnak lenni, alternatívákat keresni és kihasználni őket. Én személy szerint rosszul vagyok a fagyasztott spenóttól, a frisset viszont lehet főzni, sütni, nyersen enni, chipset készíteni belőle, szóval megunhatatlan.

hozzávalók / 2 adag

  • 500 g friss spenót
  • 2 dl víz
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 ek kókuszliszt
  • 3 kisebb vagy 2 nagyobb tojás, lehetőleg házi vagy bio
  • 3 szelet kukoricás Abonett 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregánó
  • feketebors
  • tengeri vagy Himalája só

ajánlat

Köret is lehet halak mellé kiváló, önmagában pedig friss salátával a legfinomabb. Ha laktatóbbra szeretnénk készíteni, főzzünk mellé barnarizst, vagy kölest. Utóbbit a sütéshez is használhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, majd a vízzel együtt egy nagyobb edényben felrakjuk főni.
  2. Közepes lángos kb. 5-7 percig (bébispenótnál elég 3-4 perc) fonnyasztjuk, amíg össze nem esik egy kicsit.
  3. Közben felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a kókuszlisztet, a fűszereket és belenyomjuk a fokhagymát. 
  4. Az abonettszeleteket nagyon apróra törjük kézzel, mintha morzsa lenne.
  5. A kókuszzsírt alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, amikor folyékony, ráöntjük a morzsákra és kézzel összekeverjük.
  6. Egy kis méretű serpenyőbe lefektetjük a morzsás keveréket, rá a spenótot, és rá a tojásos mixet. Összekeverni nem kell.
  7. Előmelegített sütőben sütjük. Ha már sehol sem nyers, kivehetjük.
  8. Melegen tálaljuk, ha Himalája sót használunk, azt ekkor szórjuk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 847
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kremy

Mióta szakács: 2010.02.10.
22 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült spenót, spenótos pite, spenótos lepény fokhagymásan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!