Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vékony tésztás tonhalas-medvehagymás pite

Vékony tésztás tonhalas-medvehagymás pite
Vékony tésztás tonhalas-medvehagymás pite
52 perc / előkészület: 15 perc sütés: 37 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a receptnek az alapja is Bofy Zabirodalmából származik. Nagyon finom és egészséges étel. Én szeretem, ha sok rajta a feltét, így sok feltéttel készítem, de lehet kevesebbel is, ízlés szerint. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 222 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. 25 dkg zabkorpát megsózzuk, és elkeverjük a vízzel. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kikenjük az olvasztott kókuszzsírral (vagy más zsiradékkal). Megszórjuk 2,5 dkg zabkorpával.
  3. A pihentetett zabkorpába beleütjük a tojásokat, és hozzátesszük a sikért. Elkeverjük. Beleöntjük a kikent-megszórt sütőpapíros tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

Feltét

  1. Közben a sűrített paradicsomot, a pizzaszószt, az édesítőt (vagy cukrot), csipet sót, a leöblített, széttépkedett bazsalikommal, a lecsöpögtetett és felaprított kapribogyóval összekeverjük. A sajtot lereszeljük. A medvehagymát leöblítjük, felcsíkozzuk. A tonhalról az olaj nagyját leöntjük (nem baj, ha egy kevés marad rajta).
  2. Az elősütött tésztára rákenjük a paradicsomos szószt, megszórjuk a medvehagymával. Erre tesszük a tonhaldarabokat, és megszórjuk vastagon a reszelt sajttal.
  3. Betoljuk a sütőbe, és 200 fokon kb 25-28 percet sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le.
  4. A megsült langallót kockára vágva forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 915
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tonhalas medvehagymás zabtészta, zabtészta tonhallal és medvehagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

405
zabkorpa 27.5 dkg
sikér 3 dkg
tojás 2 db
1 teáskanál
víz 4.2 dl
kókuszzsír 1 dkg
sűrített paradicsom 7 dkg
pizzaszósz 30 g
bazsalikom 3 g
kapribogyó 3 dkg
medvehagyma 1 csokor
tonhalkonzerv 20 dkg
trappista sajt 24 dkg
folyékony édesítőszer 10 csepp