r
Nosalty Logó

Zöldborsós sertésszelet

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Zöldborsós sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2278 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    307 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2484 micro
Összesen 570 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3646.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2237 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1845 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9936 micro
Összesen 2278 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vágjuk fel szeletekre, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd kissé klopfoljuk ki és forgassuk lisztbe. A hagymát vágjuk fel apróra.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt, és a hússzeletek mindkét oldalát pirítsuk át, majd szedjük ki egy tányérra. A visszamaradt zsíron pirítsuk üvegesre a hagymát.
  3. A megpirult hagymára tegyük vissza a hússzeleteket, adjuk hozzá a fagyasztott borsót és öntsünk alá egy fél pohárnyi vizet. (Ha konzerv borsót használunk, akkor csak a végén adjuk hozzá, mert nagyon szétfőne.) Fedő alatt pároljuk-főzzük kis lángon, amíg a hús meg nem puhul.
  4. A hús főzése-párolása kb. 30-50 percet vesz igénybe, a hús állapotától függően. Figyeljünk arra, hogy a hús alatt mindig legyen lé, nehogy leégjen. Mikor a hozzáadott víz elpárolgott, aláönthetjük a vízzel kissé felhígított bort is.
  5. Mikor a hús megpuhult és jó kis szaftja lett, belekeverjük a lestyánt és a majoránnát, majd egy picit sózzuk-borsozzuk, ha szükséges. Aki pikánsabban szereti, pár csepp citromlét tehet rá tálaláskor.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 225
  • Össznézettség: 37055
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 10.

Ajánló

Tört burgonyával vagy rizzsel, bulgurral tálalható, savanyúság nem kell mellé, mert a szaftja kissé savanykás a bortól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós sertésszelet
giuliettalupa 82 recept

Ez a hagyományos  zöldborsós szelet kissé átgondolt változata, más fűszerezéssel, paprika és tejföl nélkül. Aki a könnyebb húsokat szereti, a sertést helyettesítheti szárnyassal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek