Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tűzdelt karaj zöldségmártással

Tűzdelt karaj zöldségmártással
Tűzdelt karaj zöldségmártással
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel úgy jutott eszembe, hogy kolléganőmnél láttam egy nagyon jól kinéző krémet, amit, mint elmondta, a sült zöldségekből készítettek. Ebből indultam ki, mi lenne, ha egy tűzdelt karajt társítanék hozzá? Páromnak nagyon tetszett az eredmény, pedig a vadas mártását utálja... ezt sikerként könyvelem el.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, egyet nagy hasábokra vágunk, a többit daraboljuk, és próbáljuk nem elkóstolgatni- ez utóbbi a hasábokra vágott szalonnára is vonatkozik. 
  2. Egy vékony, de hosszú késsel a karajt feltűzdeljük, és a résekbe beleszúrjuk a zöldség- és szalonnacsíkokat (javaslom, hogy a szalonnát NAGYON hűtsétek le, mert úgy könnyebb beledugni a húsba). 
  3. Szóval, mikor már szanaszét tűzdeljük szerencsétlen karajt, fogjuk a feldarabolt zöldségeket, sózzuk-borsozzuk, fokhagymázzuk, és belezúdítjuk őket egy sütőzacsiba. A husi külsejét is sózzuk-borsozzuk, majd ez is mehet a sütőzacsiba, amit lezárva-kilyuggatva beledugunk a (természetesen már begyújtott) sütőbe, és elmegyünk, hogy megnézzünk egy háromnegyed órás sorozatot. 
  4. Mikor az idő lejárt, a zöldségeket kiszedjük a husi alól, a húst pedig hagyjuk megpirulni. Míg az pirul, a zöldségeket vízzel krémes állagúra turmixoljuk, megfőzzük ízesített (leveskocka) vízben a rizst, és kikeverjük a zöldségmix-szel (kukorica-borsó-kaliforniai paprika). Mikor a hús megsül, szép színt kap, tálaljuk, és gyorsan elfogyasztjuk ezt a finomságot :) Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 475
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőzacskóban sült karaj, tűzdelt karaj, sertéskaraj zöldséges mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

922
sertés rövidkaraj 0.5 kg
sárgarépa 4 nagy db
fehérrépa 4 nagy db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 2 közepes fej
erdélyi szalonna 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
zöldborsó-kukorica zöldségkeverék (konzerv) 140 g
gyors rizs 250 g