Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-epres rakott palacsinta

Marcipános-epres rakott palacsinta
Marcipános-epres rakott palacsinta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam a sógórnőmtől egy darab marcipánmasszát, és épp elkezdődött az eperszezon...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Palacsinta hidegen, csokiöntet forrón...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajból, lisztből, tejből, besamelmártást készítünk, amelybe még forrón belekeverjük a vaníliás cukrot,valamint beleaprítjuk a marcipánmasszát. Ízlés szerint lehet édesíteni, a marcipán minőségétől függően pedig lehet bele még tenni egy kis mandulaaromát, ha nem elég marcipánízű. Én nem tettem egyiket sem.
  2. Az epreket hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, és egy leheletnyi porcukorral megszórjuk.
  3. Az első palacsintát megkenjük a marcipánkrémmel, erre ráhelyezzük a következőt, melyen virágalakban  elrendezzük a vékony eperszeleteket, majd újra marcipánkrém és újra eperszeletek következnek, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. A csokit gőz fölött megolvasztjuk majd elkeverjük a tejszínnel és a fahéjjal.
  5. Tálaláskor a palacsintaszeleteket leöntjük a csokiszósszal, friss bazsalikom levélkékkel díszítjük, amit bizony el is fogyasztunk hozzá...
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 017
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmea

Mióta szakács: 2010.11.23.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rakott palacsinta csokiöntettel, marcipános palacsinta, epres rakott palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinci30
tinci30 Sun, 2012-06-03 13:24

Szia!!!!
Ez mekkora ötlet...besamelba marcipn masszát tenni...zseni vagy!!!!!!!!!!!!!!Ezt a receptet elmentettem,a következő vendégvárásra ezt fogom megcsinálni:)))

1040
finomliszt 125 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 20 g
1 csipet
tej 250 ml
vaj 4 dkg
napraforgó olaj 6 teáskanál
eper 50 dkg
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 1 dl
fahéj 1 késhegynyi
vaj 5 dkg
rétesliszt 5 dkg
tej 6 dl
vaníliás cukor 1 csomag
marcipán 20 dkg
bazsalikom 1 csokor