r
Nosalty Logó

Bechamellel töltött rakott palacsinta

NS
Bechamellel töltött rakott palacsinta
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1490
Kalória
71.2g
Fehérje
154.4g
Szénhidrát
60.8g
Zsír
272.3g
Víz
244.4g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
19.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 8935 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2792.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    427.3 g

Zsír

  • Összesen
    365 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16753.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    571 mg
  • Kálcium
    5191 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    5106 mg
  • Nátrium
    5198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    926.5 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1633.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    400 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2857 micro
Összesen 8935 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. Készítünk egy hatalmas adag palacsintatésztát, ehhez fog kelleni 1,2 l tej, 0,8 kg liszt, 2 tojás, szódavíz, 2-3 ek étolaj, ízlés szerint só és porcukor.
  2. Összekeverjük csomómentesre a hozzávalókat habverővel (a nagyim azt mondta, hogy akkor jó, ha a villa között nem marad semmi, de a tetején egy pici igen).
  3. Megsütjük a palacsintát (ne izguljunk ha marad, majd jó lesz desszertnek).
  4. Elkészítjük a bechamel mártást: lassú tűzön felforraljuk a maradék 0,8 l tejet (végig keverjük, különben leég, és nem lesz jó sikálni), majd félretesszük.
  5. Egy másik edénybe beletesszük a vajat, és kis lángon elkezdjük megolvasztani. Amikor a vaj megolvadt, beleteszünk egy bögre lisztet és elkeverjük, picit megsárgítjuk (az egész másodpercek kérdése, és ha barna lesz, vége, megégett), majd hozzátesszük a tejet, és habverővel lassú tűzön simára keverjük, kissé besűrítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.
  6. Megfőzzük a darált húst ízlés szerint sóval, borssal, és hozzáadjuk a kukoricát.
  7. Amikor elkészült, hozzáadjuk a bechamel mártás felét.
  8. Lereszeljük a sajtot.
  9. Fogunk egy jénai tálat, és az aljátkibéleljük 1-2 palacsintával.
  10. A palacsinták közepére teszünk a darált húsos szószból és a reszelt sajtból egy keveset, majd 2 irányból behajtjuk (ne legyünk mohók, mert hamar szakad a tészta), és beletesszük a jénaiba.
  11. A tetején elosztjuk a maradék bechamelt (ha több rétegbe kerülnek a kis palacsinta batyuk, közéjük is tegyünk),rátesszük a fedőt, és beküldjüka sütőbe pirulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Anyukám sokszor már tanácstalan a -nem rövid listájú- vasárnapi ebéd milétéről, és ilyenkor megkérdez engem, mivel várjon haza, és én nagyon szeretem a "béchamel"-es tésztáját, tehát most vasárnap ezt kértem. Hát ő főzött is egy nem kis adagot (fél tonna körül ültünk az asztalnál), a többi finomság mellett. Hát mondanom sem kell, hamar elfogyott, és én ettem volna még, de mivel? Nemrég készült egy rakott palacsinta, hát beötvöztem a kettőt, és ez lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek