r
Nosalty Logó

Márai, avagy Gundel-palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Márai, avagy Gundel-palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Töltelék

Palacsinta

Összesen 1440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Töltelék

Palacsinta

Összesen 4320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Töltelék

Palacsinta

Összesen 300 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    317.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 4320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Palacsinta

Elkészítés

Töltelék

  1. A diókrémhez a diót 170 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára pörköljük, kb. 20-25 perc alatt. Ha elkészültünk vele, egy szűrőbe tesszük és annyi héjat rázunk-dörzsölünk le róla, amennyit csak tudunk. Ezután konyhai aprítógépben, vagy diódarálóval ledaráljuk.
  2. A mézet a reszelt narancshéjjal és levével melegítjük. A végén, mikor már nem forraljuk, összekeverjük a dióval, amíg kellemesen krémes, lágyan kenhető állagú lesz. Ha elkészültünk, félrerakjuk tálalásig.
  3. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, egy-két csipet sóval, majd vékony sugárban hozzácsurgatjuk a tejet és a tejszínt, közben folyamatosan kevergetjük, hogy a csokoládé maradéktalanul selymes és sima legyen.Tartsuk langyosan tálalásig.

Palacsinta

  1. A palacsintához a tojást habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, majd simára keverjük. Serpenyőben megbarnítjuk a vajat, ezt is a félkész tésztához keverjük.
  2. Legvégén adjuk hozzá az ásványvizet, majd 40 percet pihentetjük a kész palacsintatésztát. Palacsintasütőben klasszikus módon palacsintákat sütünk, míg el nem fogy a tészta.
  3. A diókrémmel egyenletesen, vékonyan megkenjünk a palacsintákat, majd a két szélét felhajtjuk, az így kapott téglalapot pedig felgörgetjük.
  4. Langyos csokoládészósszal gazdagon meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5996
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 24.

Receptkategóriák

Márai, avagy Gundel-palacsinta
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Töltelék

Palacsinta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!