Nosalty Logó

Gundel palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Gundel palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A csokoládészószhoz

Összesen 615 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A csokoládészószhoz

Összesen 2467 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A csokoládészószhoz

Összesen 283 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 615 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 2467 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A csokoládészószhoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tejet, a tojást, a lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd az ásványvízzel hígítjuk. Fél órára félretesszük a tésztát, pihentetjük.
  2. Míg a tészta pihen, elkészítjük a diós tölteléket: a tejszínt a cukorral összeforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót és további három percig forraljuk.
  3. A harminc perc leteltével felforrósítjuk a palacsintasütőt, kevés olajat csepegtetünk bele, és megsütjük a négy palacsintát. A palacsintákra elosztjuk a tölteléket és félbe, majd még egyszer félbe (tehát negyedbe) hajtjuk őket.
  4. A csokoládészószhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a tejjel együtt, a vízgőzről levéve habverővel belekeverjük először a tojás sárgákat, majd a többi hozzávalót. Visszatesszük a vízgőz felé és néhány percig melegítjük a szószt.
  5. A palacsintasütőben diónyi vajat felolvasztunk és közepes lángon átmelegítjük, kissé megpirítjuk a már megtöltött és összehajtott palacsintákat. Nagy tányérra téve és a csokoládészósszal leöntve azonnal tálaljuk a Gundel palacsintát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 243
  • Össznézettség: 273066
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Stílszerűen Kalla Kálmán receptje alapján készült.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ebb?l vizsgáztam a szakács vizsgán! vajon tudtam? találjátok ki!!!hello

Törölt felhasználó

Szia! Biztos hogy sikerült ,mert nagyon finom!!!!!!és nagyon szeretetem. Gratulálok hozzá!

Villemo

 nagyon szuper recept :) köszike

kreditke

Kedves Petra! Tudsz róla, hogy ha rákelesel a neten a gundel palacsinata (képekre), kijön a te palacsintád képe valami turisztikai oldalaóon questionarre.keppont.hu vagy vmi ilyesmi a címe...

Törölt felhasználó

Ez mar a sokadik recept, amit kiprobaltam Toled, es most sem csalodtam :) Koszi!

Petra

köszönöm:-)

variirma

Sikert aratott a Gundel palacsinta, úgy, mint a többi finomság is, amit ezen az oldalon találtam! Köszönöm.

Törölt felhasználó

hány tojássárgája kell a csokoládékrémhez?

Törölt felhasználó

:D es 0.5 db citromhej!!!!! :)))

Törölt felhasználó

A bubis ásványvíz a recept szerint 8 ml. (1/3 csésze, szerintem 80 ml.

Törölt felhasználó

Rendszeresen olvasom és inspirálódom az oldal receptjeib?l. Szerintem a sütés-f?zés egy igazi "alkotói" tevékenység. De ami nagyon bosszant az az, hogy a mértékegységekkel nem igazán vannak tisztában a "szakácsaink". Hogyan kellene kimérnem a gundel palacsinta tésztájához a 8 ml ásványvizet? Pipettával? Még szerencse, hogy zárójelben fel van tüntetve a 3/4 csésze. Engem nem zavar, mert van már "némi" tapasztalatom. De mit csinál majd egy kezd? szakács? Nem akarok szarkasztikus lenni és nem akarok senkit sérteni. Ha ezt tettem volna, ezennel bocsánatot kérek.:-) Egyébként a receptjeid szuperek!!!

Gárdos Mária

Petra! A receptjeidet imádom, de f?leg az abból elkészítetteket. De 80 dl ásványvíz az 8 liter. Szerencsére ott a bögrényi rész is :)))) Így már képben vagyok. Kösz a recepteket!

annácska

Nagyon szuper a töltelék, a tésztát az én receptem alapján csináltam, de a csokimáz és a töltelék tökéletes! Nagyon köszönöm!

Törölt felhasználó

Most lettem kész vele, de már nem is maradt :D A tésztát saját recept alapján készítettem, nekem 7 db lett. Ehhez a töltelékb?l háromszoros adagot csináltam. Nagyon finom, máskor is elkészítem.

Melinda225

Sziasztok! Én is elkészítettem, a recept tökéletes, isteni finom lett! Köszönjük Petra:)

Törölt felhasználó

Jaj de jo, hogy ez a recept a Te oldaladon van! Igy biztosan kiprobalom!!

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A csokoládészószhoz

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek