r
Nosalty Logó

Márai, avagy Gundel-palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Márai, avagy Gundel-palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Töltelék

Palacsinta

Összesen 1440 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Töltelék

Palacsinta

Összesen 4320 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Töltelék

Palacsinta

Összesen 300 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1440 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    317.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 4320 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

Töltelék

Palacsinta

Elkészítés

Töltelék

  1. A diókrémhez a diót 170 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára pörköljük, kb. 20-25 perc alatt. Ha elkészültünk vele, egy szűrőbe tesszük és annyi héjat rázunk-dörzsölünk le róla, amennyit csak tudunk. Ezután konyhai aprítógépben, vagy diódarálóval ledaráljuk.
  2. A mézet a reszelt narancshéjjal és levével melegítjük. A végén, mikor már nem forraljuk, összekeverjük a dióval, amíg kellemesen krémes, lágyan kenhető állagú lesz. Ha elkészültünk, félrerakjuk tálalásig.
  3. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, egy-két csipet sóval, majd vékony sugárban hozzácsurgatjuk a tejet és a tejszínt, közben folyamatosan kevergetjük, hogy a csokoládé maradéktalanul selymes és sima legyen.Tartsuk langyosan tálalásig.

Palacsinta

  1. A palacsintához a tojást habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, majd simára keverjük. Serpenyőben megbarnítjuk a vajat, ezt is a félkész tésztához keverjük.
  2. Legvégén adjuk hozzá az ásványvizet, majd 40 percet pihentetjük a kész palacsintatésztát. Palacsintasütőben klasszikus módon palacsintákat sütünk, míg el nem fogy a tészta.
  3. A diókrémmel egyenletesen, vékonyan megkenjünk a palacsintákat, majd a két szélét felhajtjuk, az így kapott téglalapot pedig felgörgetjük.
  4. Langyos csokoládészósszal gazdagon meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3992
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 24.

Receptkategóriák

Márai, avagy Gundel-palacsinta
Szakál Benjámin 17 recept

Hozzávalók

Töltelék

Palacsinta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.