r
Nosalty Logó

Maradékmentő libahúsos linguine

Gerzsenyi Flóra
Maradékmentő libahúsos linguine
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

1373
Kalória
48.6g
Fehérje
100.9g
Szénhidrát
84.8g
Zsír
173.7g
Víz
333.5g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Összesen 1373 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Összesen 5489 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Összesen 266 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    173.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 1373 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7676.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    3142 mg
  • Nátrium
    1848 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    694.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1371 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2521 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3327 micro
Összesen 5489 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük. Ez idő alatt elkészítjük a mártást.
  2. A sonkahagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és kevés libazsíron lepirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal és a barna cukorral, amitől kissé karamellizálódik majd. Hozzáadjuk a szárított oregánót és a finomra vágott petrezselymet is. Amíg megfő a tészta, addig félretesszük.
  3. Közben leszedjük a húst a libacombokról, és egy másik serpenyőben libazsíron átpirítjuk.
  4. Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tojást, a reszelt parmezánt és egy deci tésztafőzővizet. Mikor a tészta al dentére főtt, leszűrjük. Nem kell átmosni, sem beolajozni, rögtön mehet a hagymás alapra, amit közben visszahelyezünk a tűzhelyre. Hozzáöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, és összefőzzük. Nem kell nagyon forralni! Akkor jó a szósz, ha besűrűsödik, de még kissé folyós, és mindenhol bevonja a tésztát.
  5. A lepirított libahússal tálaljuk, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és parmezánforgácsokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Soha ne dobjátok ki a megmaradt sült húsokat, legyen az csirke, sonka vagy a most aktuális, Márton-napi libasült. Egy villámgyors maradékmentő tésztát készítettünk, aminek köszönhetően semmi nem vész kárba a libánkból, sőt, lehet, hogy még izgalmasabb is lesz, mint amilyen volt! Az ilyen receptekhez csak egy kis fantázia kell, aztán mehet is a sütés-főzés. A tésztaételeknek meg ugyan ki tudna ellenállni? Íme egy sajtos-krémes, fűszeres linguine, a tetején pirított libahússal.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek