r
Nosalty Logó

Mangalori ananászcurry

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
P.
Mangalori ananászcurry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az ananászhoz

A páchoz

Összesen 424 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az ananászhoz

A páchoz

Összesen 1687 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az ananászhoz

A páchoz

Összesen 162 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 424 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 1687 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Az ananászhoz

A páchoz

Elkészítés

Az ananászhoz

  1. Kockázzuk fel az ananászt falatnyi darabokra.
  2. Készítsük el a pácot: 2-3 ek. vízzel keverjük el a fűszereket, és ezt öntsük az ananászra. Ebben hagyjuk állni 15 percet.
  3. A kókuszt, a vizet, a chilit, az őrölt mustármagot botmixerrel zúzzuk péppé.
  4. Forrósítsunk olajat. Szórjuk bele az egészmustármagot, majd adjuk hozzá a curry levelet, akkor, amikor a magok már pattogni kezdenek. Süssük így egy percig. Tegyük bele a a piros chilit, és pirítsuk addig, amíg a chili sötétedni nem kezd. Ez néhány másodperc. Ekkor adjuk hozzá az ananászt, és süssük-pároljuk így 10 percig.
  5. Adjuk hozzá a kókuszpépet, öntsük fel a kókusztejjel, forraljuk még 5 percig. Kóstoljuk, szükség szerint sózzuk vagy cukrozzuk.
  6. Tálaláskor hintsük meg petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6342
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 06.

Ajánló

Élettani hatása: enyhén savasít. Jó barátságban van a fehér főtt rizzsel, ebben az esetben már közepesen savasít. Egyéb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Avagy, amikor az ananász nem csak édesen jó. Egy indiai közösség asztaláról származó recept (Camelia Pandzsabi: A legjobb curryreceptek Indiából). Könnyű étel, mégis tápláló. Előnyben azok, akik szeretik az indiai konyha néha merész ízeit. 

Hozzávalók

Az ananászhoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek