r
Nosalty Logó

Mandulatorta almával mákkal karamellel

NS
Mandulatorta almával mákkal karamellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az almakrémhez

A mákkrémhez

A bevonáshoz

665
Kalória
13.4g
Fehérje
68.3g
Szénhidrát
39.8g
Zsír
132.4g
Víz
151.6g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
49g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almakrémhez

A mákkrémhez

A bevonáshoz

Összesen 665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almakrémhez

A mákkrémhez

A bevonáshoz

Összesen 7950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almakrémhez

A mákkrémhez

A bevonáshoz

Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    477.8 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12930.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    4660 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1379 mg
  • Foszfor
    4797 mg
  • Nátrium
    1841 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    819.4 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

Víz

  • Összesen
    1589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2666 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2587 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1891 micro
Összesen 7950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait elosztjuk 4 felé, és mindegyiket külön kikeverve, egyenként megsütjük a lapokat, majd rácson hagyjuk hűlni őket.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal és a cukorral, hozzáadagoljuk a mandulalikőrt, a mandulát és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát belesimítjuk a vajjal kikent és liszttel kiszórt kapcsos formába, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Az almakrémhez a meghámozott, kicsumázott almákat vékonyan felszeleteljük, majd a vajon a cukorral megpároljuk, hozzáadjuk a narancslekvárt és a lapzselatint a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően,majd az egészet egy botmixerrel krémes állagúra mixeljük. Hűlni hagyjuk.
  4. A mákkrémhez a darált mákot egy edényben felfőzzük a cukorral és a tejszínnel, majd kihűtjük.
  5. Az összeállításnál az első lapot belehelyezzük a kapcsos formába, és rásimítjuk az almakrém felét. Ráhelyezzük a következő lapot, erre simítjuk a mákkrémet, erre a következő lapot helyezzük, amire rákenjük az almakrém másik felét. Végül ráhelyezzük az utolsó lapot is. Hűvös helyre tesszük, míg elkészítjük a borítását, a karamell krémet.
  6. A karamell krémhez egy edényben meg karamellizáljuk a cukrot, majd beletesszük a vajat, és annyi tejet adunk hozzá, amennyitől folyóssá válik úgy, hogy mikor kihűl akkor is folyós maradjon.
  7. A habtejszínt elkezdjük felverni, félidőben hozzáadjuk a zselatinfixet, majd szépen lassan belecsurgatjuk a karamellt, miközben folyamatosan közepes fordulaton verjük a tejszínt.
  8. Az így kapott karamell krémmel bevonjuk a tortát, majd körbeszórjuk az őrölt mandulával. A tetejére habzsák segítségével, a szeleteket jelezvén egy-egy rózsát nyomunk.
  9. A tetejére díszítésnek a két almát gerezdekre vágjuk, majd ezekből, vékony szeleteket vágunk, citromos hideg vízbe mártjuk, és felváltva a színeket 3-3 szelet almát legyező formában elrendezünk körben a rózsák mellett haladva.
  10. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Kisfiam 7. születésnapjára készült ez a finom torta. Nagyon meg volt vele elégedve, ugyanis kifejezetten az Ő kérésére készült ezzel az ízesítéssel.  Mivel a külső borítása karamellás tejszínnel készült, úgy gondoltam, benevezek vele a Haas Natural és a NoSalty közös receptversenyére.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...