Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás piskóta liszt-cukor nélkül

Mandulás piskóta liszt-cukor nélkül
Mandulás piskóta liszt-cukor nélkül
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Inzulinos cukorbeteg lettem, ráadásul életem legszebb időszakát töltöm: kisbabát hordok a szívem alatt. Ezen okoknál fogva nehezen tudok lemondani egy kis bűnözésről.

Egyébként is édesszájú voltam, most pedig, hogy meg is van szabva, hogy mit is lehet fogyasztani, még jobban kívánom az édességeket. Igazság szerint órákat töltöttem el az internet előtt alacsony szénhidráttartalmú sütirecepteket keresgélve, de nem találtam az ízlésemnek, a pénztárcámnak és az elképzelésemnek megfelelőt. Így jutottam el addig, hogy kikísérleteteztem ezt a liszt és cukormentes desszertet. Igaz az is, hogy a kalóriatartalma ennek a sütinek nem hanyagolható el, de annak, akinek úgyszintén a szénhidrát számolgatása fontos, esetleg cukorbeteg, vagy csak egészségesebben akar élni, tökéletes választás, és az ára sem horribilis.

A tölteléket ízlésünk szerint variálhatjuk, akár diétás lekvárt is kenhetünk rá. Szeretettel ajánlom minden hasonló cipőben járó sorstársamnak!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Össz. szénhidráttartalom/kalóriatartalom:

80,6 g CH/3272 Kcal - 24 szeletre

1 szelet sütemény szénhidráttartalma: 3,35 g CH

1 szelet sütemény kalóriatartalma: 136 Kcal

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben minden hozzávalót előkészünk, majd a tepsibe sütőpapírt teszünk. 
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre felverjük, félretesszük.
  3. Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, azaz az őrölt mandulát, a sütőport és a zabkorpát. Egy másik tálban a tojások sárgáját robotgéppel az 1 evőkanál folyékony édesítőszerrel habosra kavartatjuk.
  4. Már csak kézzel, fakanállal keverve fokozatosan adagoljuk hozzá a mandulás keveréket és kanalanként a vizet. Jól összedolgozzuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük, hogy a hab ne törjön. Piskóta állagú tésztát kell kapnunk.
  5. Előre melegített sütőben 10 percig 180 fokon, majd további 10 percig 150 fokon megsütjük a tésztánkat. 
  6. Amíg a tésztánk sül, elkészítjük a krémet. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük. Majd a gyümölcsöt, a joghurtot egy tálba téve ízesítjük folyékony édesítőszerrel, aztán hozzákeverjük a zselatinfixet, majd a felvert tejszínhabot óvatosan, hogy ne törjön.
  7. Az elkészített krémet a kihűlt tésztánkra simítjuk, és a legoptimálisabb állag eléréséhez 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni, majd jóízűen elfogyasztjuk! Egészségünkre! 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x34 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 162
elküldve: 9
receptkönyvben: 241
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Henrietta

Mióta szakács: 2010.11.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

liszt- és cukormentes piskóta, joghurtos piskóta alacsony szénhidráttartalommal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

henimokus
Henrietta / henimokus Wed, 2011-12-28 14:11

Ki kell próbálni. Ez a recept is hosszas próbálkozás után lett olyan, amilyet szerettünk volna. :) Sok sikert! Esetleg ha kipróbáltad, írj, hogyan sikerült. Üdvözlettel: Heni

diomio
diomio Tue, 2011-11-29 23:11

Hali! A zabkorpa NEM gluténmentes, a lisztérzékenyek nem ehetik!!

732
tojás 10 db
mandula 20 dkg
folyékony édesítőszer 10 ml
mandulaaroma 2.5 ml
vaníliaaroma 2.5 ml
zabkorpa 3 ek
1 csipet
víz 10 ek
sütőpor 1 csomag
erdei gyümölcs mix 30 dkg
joghurt 450 g
folyékony édesítőszer 10 ml
zselatinfix 1 csomag
habtejszín 200 ml