r
Nosalty Logó

Málnás Mille Feuille étcsokoládé-habbal és karamellmorzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Málnás Mille Feuille étcsokoládé-habbal és karamellmorzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Málnás Mille Feuille

Étcsokoládéhab

Ropogós karamellmorzsa

Összesen 599 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Málnás Mille Feuille

Étcsokoládéhab

Ropogós karamellmorzsa

Összesen 5989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Málnás Mille Feuille

Étcsokoládéhab

Ropogós karamellmorzsa

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 599 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    295 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.9 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1284 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1853 micro
Összesen 5989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Málnás Mille Feuille

Étcsokoládéhab

Ropogós karamellmorzsa

Elkészítés

Málnás Mille Feuille

  1. A vajas leveles tésztát 1 mm-re kinyújtjuk, és sütőben megsütjük 170 C fokon. Ha kész, 5x10 cm-es lapokra vágjuk.
  2. A tejbe beáztatjuk a vaníliát. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, és belekeverjük a keményítőt. A csokoládét megolvasztjuk, és egy celofán pappírra kenjük, kihűtjük, és 5x10 cm-es lapokra vágjuk fel.
  3. A tejet felforraljuk, és forrás után a cukros tojáshabot belekeverjük. Újra forraljuk, amíg kemény krémmé áll össze, majd kihűtjük. Hűtés közben hozzákeverjük a vajat.
  4. A kisült, szögletes lapokat megtöltjük a vaníliakrémmel, és a málnával és a csokilappal fedjük le.

Étcsokoládéhab

  1. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a kakaóport.
  2. A csokoládét megolvasztjuk, és ha folyékony, belerakjuk a vajat, és simára keverjük. A tojássárgát hozzákeverjük, majd a tojásfehérjét és a tejszínhabot. Hűtőbe rakjuk, és kihűtjük.

Ropogós karamellmorzsa

  1. A cukrot karamellizáljuk, és rácsurgatjuk a kekszre. Kihűtjük, majd mozsárban apróra törjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5226
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás Mille Feuille étcsokoládé-habbal és karamellmorzsával
Friedrich Antal 76 recept

Mester menüm desszertje.

Hozzávalók

Málnás Mille Feuille

Étcsokoládéhab

Ropogós karamellmorzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!