r
Nosalty Logó

Málnás Mille Feuille étcsokoládé-habbal és karamellmorzsával

Friedrich Antal
Málnás Mille Feuille étcsokoládé-habbal és karamellmorzsával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Málnás Mille Feuille

Étcsokoládéhab

Ropogós karamellmorzsa

599
Kalória
8.5g
Fehérje
75.5g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
62.5g
Víz
140.1g
Koleszterin
5.6g
Rost
49.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Málnás Mille Feuille

Étcsokoládéhab

Ropogós karamellmorzsa

Összesen 599 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Málnás Mille Feuille

Étcsokoládéhab

Ropogós karamellmorzsa

Összesen 5989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Málnás Mille Feuille

Étcsokoládéhab

Ropogós karamellmorzsa

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 599 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    295 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.9 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    624.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1284 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1853 micro
Összesen 5989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

Málnás Mille Feuille

  1. A vajas leveles tésztát 1 mm-re kinyújtjuk, és sütőben megsütjük 170 C fokon. Ha kész, 5x10 cm-es lapokra vágjuk.
  2. A tejbe beáztatjuk a vaníliát. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, és belekeverjük a keményítőt. A csokoládét megolvasztjuk, és egy celofán pappírra kenjük, kihűtjük, és 5x10 cm-es lapokra vágjuk fel.
  3. A tejet felforraljuk, és forrás után a cukros tojáshabot belekeverjük. Újra forraljuk, amíg kemény krémmé áll össze, majd kihűtjük. Hűtés közben hozzákeverjük a vajat.
  4. A kisült, szögletes lapokat megtöltjük a vaníliakrémmel, és a málnával és a csokilappal fedjük le.

Étcsokoládéhab

  1. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a kakaóport.
  2. A csokoládét megolvasztjuk, és ha folyékony, belerakjuk a vajat, és simára keverjük. A tojássárgát hozzákeverjük, majd a tojásfehérjét és a tejszínhabot. Hűtőbe rakjuk, és kihűtjük.

Ropogós karamellmorzsa

  1. A cukrot karamellizáljuk, és rácsurgatjuk a kekszre. Kihűtjük, majd mozsárban apróra törjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mester menüm desszertje.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...