Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás Mille Feuille étcsokoládé-habbal és karamellmorzsával

Málnás Mille Feuille étcsokoládé-habbal és karamellmorzsával
Málnás Mille Feuille étcsokoládé-habbal és karamellmorzsával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mester menüm desszertje.

hozzávalók / 10 adag

Málnás Mille Feuille

Étcsokoládéhab

Ropogós karamellmorzsa

Szólj hozzá!

elkészítés

Málnás Mille Feuille

  1. A vajas leveles tésztát 1 mm-re kinyújtjuk, és sütőben megsütjük 170 C fokon. Ha kész, 5x10 cm-es lapokra vágjuk.
  2. A tejbe beáztatjuk a vaníliát. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, és belekeverjük a keményítőt. A csokoládét megolvasztjuk, és egy celofán pappírra kenjük, kihűtjük, és 5x10 cm-es lapokra vágjuk fel.
  3. A tejet felforraljuk, és forrás után a cukros tojáshabot belekeverjük. Újra forraljuk, amíg kemény krémmé áll össze, majd kihűtjük. Hűtés közben hozzákeverjük a vajat.
  4. A kisült, szögletes lapokat megtöltjük a vaníliakrémmel, és a málnával és a csokilappal fedjük le.

Étcsokoládéhab

  1. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a kakaóport.
  2. A csokoládét megolvasztjuk, és ha folyékony, belerakjuk a vajat, és simára keverjük. A tojássárgát hozzákeverjük, majd a tojásfehérjét és a tejszínhabot. Hűtőbe rakjuk, és kihűtjük.

Ropogós karamellmorzsa

  1. A cukrot karamellizáljuk, és rácsurgatjuk a kekszre. Kihűtjük, majd mozsárban apróra törjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 112
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny, Nagy húsvéti receptverseny
konyhatitkok: gourmet
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Málnás Mille Feuille étcsokoládé-habbal és ropogós karamell-morzsával, málnás leveles, réteges leveles desszert

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-12-16 15:05

Kedves Játékosunk!
Gratulálunk, Te vagy az egyik nyertes, a NOSALTY – Danubius Hotels Group közös, fűszeres sütemények receptversenyén.

A nyereményértesítő e-mailt már elküldtük Neked. Amennyiben ez az e-mail nem érkezett meg hozzád, kérlek küldd el a teljes nevedet, címedet és telefonszámodat a jatek@nosalty.hu e-mail címre, hogy a szervezők minél hamarabb felvehessék veled a kapcsolatot.
Üdvözlettel: NOSALTY

Friedmann
Friedrich Antal / Friedmann Mon, 2016-12-26 13:06

Köszönöm és Örömmel tölt el, hogy nyertem és Köszönöm az ajándékokat, melyeket még karácsony elött megkaptam.
Üdvözlettel: Friedrich Antal

Friedmann
Friedrich Antal / Friedmann Sun, 2016-11-06 15:48

Köszönöm az észrevételt, de a recept tökéletes, a csokilap készítésével együtt. Ha azt írom, hogy transfer fóliára kell kenni, akkor 100-ból 99-en nem tudják mi is az fólia, és e nélkül is remek.
( De a tetején lévő csokilapot transfer fóliára készítettem és itt fontos a csokoládé hőfoka a kenés iránya és mértéke, a csoki fajtája és kakaó tartalma, a hűtés hőfoka. Nos ezért nem írtam a receptbe, mert nagy gyakorlatot kíván, ezért az egyszerübb megoldás van a receptben.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sun, 2016-11-06 08:10

Valóban kellemes látványt nyújt, de hasonló az észrevételem. Szeretném kérdezni, hogy hogyan készíted a tetejét?

M.Era
M.Era / M.Era Sat, 2016-11-05 16:41

Nagyon jól néz ki, de szerintem a kép nem a leírt sütit mutatja. Jó sütögetést :)

599
leveles tészta 1 csomag
málna 50 dkg
étcsokoládé 10 dkg
tej 5 dl
étkezési keményítő 65 g
vanília 1 db
cukor 10 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 5 dkg
étcsokoládé 15 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 3 db
vaj 8 dkg
habtejszín 15 ml
cukrozatlan kakaópor 3 g
cukor 12 dkg
cukor 10 dkg
keksz 5 dkg