r
Nosalty Logó

Málnás-csokoládés joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szandiika
Málnás-csokoládés joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Brownie tészta

Krém

Málnazselé

Csokikrém

Összesen 1840 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Brownie tészta

Krém

Málnazselé

Csokikrém

Összesen 7353 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Brownie tészta

Krém

Málnazselé

Csokikrém

Összesen 263 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 1840 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    403.2 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5632.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1942 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2148 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.4 g
  • Cukor
    754 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2888 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 7353 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 263 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Brownie tészta

Krém

Málnazselé

Csokikrém

Elkészítés

Brownie tészta

  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges, vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)

Krém

  1. 4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe.
  2. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze.
  3. Verjük kemény habbá a habtejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.
  4. Osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyiket tegyük be a hűtőbe.
  5. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez.
  6. Majd öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.
  7. A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.)
  8. Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe.
  9. A maradék 4 db lapzselatint áztassuk hideg vízbe.
  10. A félretett krémhez kavarjuk hozzá az összetört málnát.
  11. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk fel, és kavarjuk a málnás krémhez.
  12. Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára.
  13. Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt. A zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz.
  14. Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 593
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 111069
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Ajánló

További receptekért látogasson el a blogomra.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Málnás-csokoládés joghurttorta
szandiika 6 recept

Először nem tudtam, hogy mit szeretnék, csak azt, hogy sütni. Körbenéztem a konyhában, hogy pontosan mi van itthon, és akkor megkívántam valamilyen csokis, ám mégis könnyed tortát. Így született meg ez a joghurtkrémes finomság, amit legszívesebben "fehér csokis-joghurtos-málnás-brownies szexi tortának" neveznék. 

Hozzávalók

Brownie tészta

Krém

Málnazselé

Csokikrém

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek