r
Nosalty Logó

Mákrolád narancskrémmel

Katica
Mákrolád narancskrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

248
Kalória
4.5g
Fehérje
19.4g
Szénhidrát
17.1g
Zsír
25.6g
Víz
120.1g
Koleszterin
584mg
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    205.2 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    306.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1719 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 2982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Első lépésben a narancskrém alapot készítsük el.
  2. A tojások fehérjét a sóval keményre felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a 2 tojássárgáját, majd habverővel még 1-2 percig verjük. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos, mákos lisztet.
  3. A masszát egyenletesen egy 30 × 40 cm-es sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert feltekerésnél könnyebben törik.
  4. A megsült piskótáról azonnal húzzuk le a sütőpapírt, és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen tekerjük fel. Ha teljesen kihűlt, megtöltjük a krém felével, újra feltekerjük, és a maradék krémmel bevonjuk a roládot.
  5. Tetejét megszórhatjuk reszelt narancshéjjal vagy kandírozott narancshéjjal. 2-3 órán át hűtjük, majd szeleteljük.

Krém

  1. A tojássárgákat, a narancshéjat, a narancslevet, a cukrot és a keményítőt egy dupla fenekű lábosba tesszük.
  2. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy besűrűsödjön, de ne forraljuk fel, mert a tojássárgájából rántotta lesz. A tűzről levéve beledolgozzuk a vajat, majd egy sűrű szövésű szűrőkanálon áttörjük, és jól behűtjük. Lehetőleg minél érettebb narancsot használjunk ehhez a krémhez.
  3. Ha a narancs alapunk teljesen lehűlt, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a cukrokat, és habverővel alaposan összedolgozzuk.
  4. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, és kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 40

Egy igazi vendégváró finomság... mutatós és finom is.

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...