Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákrolád narancskrémmel

Mákrolád narancskrémmel
Mákrolád narancskrémmel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi vendégváró finomság... mutatós és finom is.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Első lépésben a narancskrém alapot készítsük el.
  2. A tojások fehérjét a sóval keményre felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a 2 tojássárgáját, majd habverővel még 1-2 percig verjük. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos, mákos lisztet.
  3. A masszát egyenletesen egy 30 × 40 cm-es sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert feltekerésnél könnyebben törik.
  4. A megsült piskótáról azonnal húzzuk le a sütőpapírt, és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen tekerjük fel. Ha teljesen kihűlt, megtöltjük a krém felével, újra feltekerjük, és a maradék krémmel bevonjuk a roládot.
  5. Tetejét megszórhatjuk reszelt narancshéjjal vagy kandírozott narancshéjjal. 2-3 órán át hűtjük, majd szeleteljük.

Krém

  1. A tojássárgákat, a narancshéjat, a narancslevet, a cukrot és a keményítőt egy dupla fenekű lábosba tesszük.
  2. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy besűrűsödjön, de ne forraljuk fel, mert a tojássárgájából rántotta lesz. A tűzről levéve beledolgozzuk a vajat, majd egy sűrű szövésű szűrőkanálon áttörjük, és jól behűtjük. Lehetőleg minél érettebb narancsot használjunk ehhez a krémhez.
  3. Ha a narancs alapunk teljesen lehűlt, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a cukrokat, és habverővel alaposan összedolgozzuk.
  4. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 × 40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 002
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

narancskrémes piskótarolád, piskótatekercs, mákrolád narancsos krémmel töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

248
tojásfehérje 3 db
1 csipet
porcukor 5 ek
tojás 2 db
finomliszt 2 evőkanál
mák 3 ek
sütőpor 0.5 csomag
tojássárgája 3 db
narancshéj 0.5 narancsból nyert
narancslé 0.6 dl
cukor 8 dkg
étkezési keményítő 0.2 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 1 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 3 dl