r
Nosalty Logó

Kakaókrémes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panyitimi
Kakaókrémes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 707 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3542 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 346 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 707 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2854.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    1062 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 3542 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, addig, amíg szinte kifehéredik. Fokozatosan -minden kanalat átszitálva- adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára. A sütőport is hozzákeverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az összekevert masszához adjuk.
  3. Egy sütőméretű nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a keveréket.
  4. 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. Mikor elkészült, még melegen feltekerjük a sütőpapírral. Hagyjuk kihűlni.
  6. Elkészítjük a krémet: a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a darabolt gyümölcsöt.
  7. Amikor a krém már homogén, hűtőbe tesszük.
  8. A díszítéshez felolvasztunk 10 dkg étcsokoládét, hozzáadjuk a vajat és a vizet.
  9. Amikor a piskóta kihűlt, kihajtjuk, és megkenjük a krém 3/4-ével, összetekerjük, és bevonjuk a maradék krémmel.
  10. Az olvasztott csokikrémmel ízlés szerint díszítjük a piskótatekercs tetejét. (Szórhatunk még rá mandulaforgácsot vagy cukorgyöngyöt is.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 25523
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kakaókrémes piskótatekercs
Panyitimi 19 recept

A hagyományos kakaókrémes piskótát szerettem volna kicsit feldobni. A tejszíntől a krém lágyabb, a darabolt gyümölcsöktől az egész süti izgalmasabbá vált.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek