r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótatekercs Nóri konyhájából

NS
Gesztenyés piskótatekercs Nóri konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

888
Kalória
13.4g
Fehérje
111.9g
Szénhidrát
42.8g
Zsír
61.4g
Víz
240.5g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
66.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 888 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 5334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 888 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    256.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5365.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    671.5 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    368.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 5334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgájába beletesszük a kristálycukrot, és összekeverjük, fokozatosan hozzáadva a lisztet, sütőport, étolajat és a vaníliás cukrot. Óvatosan a habot belefordítjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsiben megsütjük.
  3. Krém: a margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadva a vaníliás cukrot és a gesztenyepürét, majd a rummal ízesítjük.
  4. Ha megsült a piskóta, egy konyharuhával letakarva feltekerjük, és így hagyjuk, amíg meg nem hűl!
  5. Végül összeállítjuk a tekercsünket, megkenjük a krém 3/4 részével, a többit kívül rákenjük. Dekorálhatjuk csokidrazséval és szőlőszemekkel! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a recept egy gyermekkori ízt idéz elő, nagyon szeretem elkészíteni, az év bármely szakában! Elkészítése rendkívül egyszerű és gyors!

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek