Mákosguba-torta vaníliakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
Alap
-
83g kifli233 kcal
-
167g tej93 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
24 kcal
-
6 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
25g mák131 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
17g mazsola50 kcal
Krém
-
13g tojássárgája43 kcal
-
29 kcal
-
0 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
67g tej37 kcal
-
25g vaj179 kcal
Tetejére
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
3g mák16 kcal
Összesen
1145
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
Alap
-
500g kifli1395 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g mák788 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
100g mazsola299 kcal
Krém
-
80g tojássárgája258 kcal
-
171 kcal
-
0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
400g tej224 kcal
-
150g vaj1076 kcal
Tetejére
-
300g habtejszín876 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
18g mák95 kcal
Összesen
6868
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
Alap
-
16.4g kifli46 kcal
-
32.8g tej18 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
4.9g mák26 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3.3g mazsola10 kcal
Krém
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
13.1g tej7 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
Tetejére
-
9.8g habtejszín29 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
0.6g mák3 kcal
Összesen
225
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 64.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 362 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2097.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 871 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.4 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
1145
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.8 g
Zsír
-
Összesen 385.2 g
-
Telített zsírsav 175 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 2175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12585.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 5228 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 767 mg
-
Foszfor 2836 mg
-
Nátrium 3432 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 686.4 g
-
Cukor 369 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 493.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 374 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 834 micro
-
Kolin: 1326 mg
-
Retinol - A vitamin: 2493 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 576 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1563 micro
Összesen
6868
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
Alap
-
1 l tej
-
3 db tojássárgája
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál szegfűszeg
Krém
-
4 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 teáskanál vanília kivonat
-
4 dl tej
-
15 dkg vaj
Tetejére
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
Alap
- Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk, a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük.
- A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát olajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Krém
- A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy, hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük.
- Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére.
Tetejére
- A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfixszel, majd habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 206
- Össznézettség: 8866
- Feltöltés dátuma: 2022. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept