r
Nosalty Logó

Mákos-szilvás-dióhabos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mákos-szilvás-dióhabos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A szilvatöltelékhez

A dióhabhoz

Összesen 803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A szilvatöltelékhez

A dióhabhoz

Összesen 9651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A szilvatöltelékhez

A dióhabhoz

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.4 g

Zsír

  • Összesen
    496.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    1798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11135.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    4484 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1440 mg
  • Foszfor
    4120 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1193 g
  • Cukor
    795 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    1211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    774 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1979 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    369 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2081 micro
Összesen 9651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A szilvatöltelékhez

A dióhabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, kettévágjuk. Egy lábosba beletesszük, megszórjuk fahéjjal, és felforraljuk. Kb 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a 10 dkg kristálycukrot. Így is kb 5percig főzzük, majd a szilvaszemeket egy kicsit szétnyomkodjuk. Nem kell megijedni, ha folyós, mert hűlés közben egy kicsit besűrűsődik. Kihűtjük.
  2. A máktöltelékhez felforraljuk a tejet a lereszelt citromhéjjal, majd lehúzzuk a tűzről. Közben a mákot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás pudingporral. A felforrt tejbe belekeverjük a mákos keveréket, és jól összekeverjük. Kihűtjük.
  3. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a cukrot. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha szükséges, 1-2 ek tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. (Én most nem tettem bele tejfölt, mert a tojások nagy része dupla sárgájú volt, így a tojássárgája kiváltotta a tejfölt.) Enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, és a tepsibe sütőpapírral együtt átemeljük. Aki nem használ sütőpapírt, az kivajazott-kilisztezett tepsibe tegye.
  4. A dióhabhoz a tojásfehérjéket a kristálycukorral és a lereszelt narancshéjjal kemény habbá verjük. Ez kb 5-6 perc. Ezután óvatos mozdulatokkal belekeverjük a diót.
  5. A tepsibe tett tésztára először a mákot kenjük rá egyenletessen. Erre rákenjük a szilvát, majd erre óvatosan rákenjük a dióhabot.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd a hőfokot csökkentjük 160 fokra, és további kb 10 percig sütjük. Ha megsült kivesszük a sütőből.
  7. Ha kihűlt felszeleteljük, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5263
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-szilvás-dióhabos sütemény
Gonoszka1 428 recept

Ez a sütemény is Kristóf unokaöcsém születésnapjára készült, mert sokan jöttünk össze, és így a sütemény is elég volt. Ez a sütemény nagyon finom és édes sütemény, az édesszájúaknak csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A szilvatöltelékhez

A dióhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...