Mákos-szilvás-dióhabos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
27g finomliszt99 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
2g tejföl3 kcal
A mákos töltelékhez
A szilvatöltelékhez
A dióhabhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
21g dió136 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
803
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
325g finomliszt1183 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
225g vaj1613 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A mákos töltelékhez
A szilvatöltelékhez
A dióhabhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
250g dió1635 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
9651
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
A mákos töltelékhez
-
7.4g mák39 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
7.4g tej4 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A szilvatöltelékhez
A dióhabhoz
-
7.1g tojásfehérje4 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
-
7.4g dió48 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
284
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 928 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.4 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 101 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
803
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.4 g
Zsír
-
Összesen 496.4 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 203 g
-
Koleszterin 1798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11135.5 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 280 mg
-
Kálcium 4484 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 1440 mg
-
Foszfor 4120 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 28 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1193 g
-
Cukor 795 mg
-
Élelmi rost 88 mg
VÍZ
-
Összesen 1211.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2183 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 774 micro
-
Kolin: 1205 mg
-
Retinol - A vitamin: 1979 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 2282 micro
-
β-crypt 369 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2081 micro
Összesen
9651
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojássárgája
A mákos töltelékhez
A szilvatöltelékhez
-
1 kk fahéj
A dióhabhoz
-
6 db tojásfehérje
-
22.5 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk, kettévágjuk. Egy lábosba beletesszük, megszórjuk fahéjjal, és felforraljuk. Kb 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a 10 dkg kristálycukrot. Így is kb 5percig főzzük, majd a szilvaszemeket egy kicsit szétnyomkodjuk. Nem kell megijedni, ha folyós, mert hűlés közben egy kicsit besűrűsődik. Kihűtjük.
- A máktöltelékhez felforraljuk a tejet a lereszelt citromhéjjal, majd lehúzzuk a tűzről. Közben a mákot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás pudingporral. A felforrt tejbe belekeverjük a mákos keveréket, és jól összekeverjük. Kihűtjük.
- A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a cukrot. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha szükséges, 1-2 ek tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. (Én most nem tettem bele tejfölt, mert a tojások nagy része dupla sárgájú volt, így a tojássárgája kiváltotta a tejfölt.) Enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, és a tepsibe sütőpapírral együtt átemeljük. Aki nem használ sütőpapírt, az kivajazott-kilisztezett tepsibe tegye.
- A dióhabhoz a tojásfehérjéket a kristálycukorral és a lereszelt narancshéjjal kemény habbá verjük. Ez kb 5-6 perc. Ezután óvatos mozdulatokkal belekeverjük a diót.
- A tepsibe tett tésztára először a mákot kenjük rá egyenletessen. Erre rákenjük a szilvát, majd erre óvatosan rákenjük a dióhabot.
- Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd a hőfokot csökkentjük 160 fokra, és további kb 10 percig sütjük. Ha megsült kivesszük a sütőből.
- Ha kihűlt felszeleteljük, és tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x37
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5263
- Feltöltés dátuma: 2012. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez a sütemény is Kristóf unokaöcsém születésnapjára készült, mert sokan jöttünk össze, és így a sütemény is elég volt. Ez a sütemény nagyon finom és édes sütemény, az édesszájúaknak csak ajánlani tudom.