r
Nosalty Logó

Angol süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Angol süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 9406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    532.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    241 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7209.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1056.8 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    522 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4921 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3381 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2284 micro
Összesen 9406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba teszük.
  3. Kimérünk háromszor 100 g lisztet és elkeverjük benne az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat.
  4. Egy 25x35 cm-es magas falú tepsit kizsírozunk, és szalvétával béleljük.
  5. Amargarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk.
  6. Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges kevés tejjel higíthatjuk a masszát) és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vertkemény habot. A tepsibe simítjuk és előmelegíett sütőben, 200 C-on, 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát.
  7. Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kizsírozzuk és szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni.
  8. A krém elkészítése:
  9. A vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomó mentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
  10. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.
  11. A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémet és végül a vaníliás lapot.
  12. A csokimáz elkészítése:
  13. A tortabevonót kis darabokra törjük és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk.
  14. Ha a csokimáz megszilárdul, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 101213
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angol süti
ze(n)derta 188 recept

A szülői, nagyszülői receptgyűjteményt forgatva gyakorta találkozhatunk olyan süteményekkel, melyek nevükben az elkészítőre, recept tulajdonosára utalnak. Így jönnek sorba aztán a Marika kiflik, Etus szeletek, Teri darálósok stb... Hogy ki volt az angol, nem tudom, de ez a gazdag sütemény tortaként is megállja a helyét. Jóapám 71. születésnapjára ezúton is gratulálok!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek