Angol süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
14 kcal
-
14 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
A mázhoz
-
8g tortabevonó46 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
4 kcal
Összesen
784
Kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
495g tojás623 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
171 kcal
-
171 kcal
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A mázhoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
46 kcal
Összesen
9406
Kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
11g finomliszt40 kcal
-
11g porcukor43 kcal
-
9.2g margarin66 kcal
-
18.2g tojás23 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1.7g csokoládés pudingpor6 kcal
-
1.7g puncs pudingpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
9.2g margarin66 kcal
A mázhoz
-
3.7g tortabevonó20 kcal
-
1.8g margarin13 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
345
Kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 434 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
784
Kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111 g
Zsír
-
Összesen 532.4 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 241 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 144 g
-
Koleszterin 1628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7209.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 1850 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 2786 mg
-
Nátrium 1886 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1056.8 g
-
Cukor 590 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 479.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 522 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 1382 mg
-
Retinol - A vitamin: 4921 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 3381 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2284 micro
Összesen
9406
Kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
345
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
-
5 dl tej
-
1 csipet só
-
2 csomag vaníliás cukor
-
200 g porcukor
-
250 g margarin
A mázhoz
-
50 g margarin
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba teszük.
- Kimérünk háromszor 100 g lisztet és elkeverjük benne az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat.
- Egy 25x35 cm-es magas falú tepsit kizsírozunk, és szalvétával béleljük.
- Amargarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk.
- Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges kevés tejjel higíthatjuk a masszát) és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vertkemény habot. A tepsibe simítjuk és előmelegíett sütőben, 200 C-on, 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát.
- Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kizsírozzuk és szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni.
- A krém elkészítése:
- A vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomó mentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.
- A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémet és végül a vaníliás lapot.
- A csokimáz elkészítése:
- A tortabevonót kis darabokra törjük és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk.
- Ha a csokimáz megszilárdul, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 253
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 95363
- Feltöltés dátuma: 2008. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

ze(n)derta
188 recept
A szülői, nagyszülői receptgyűjteményt forgatva gyakorta találkozhatunk olyan süteményekkel, melyek nevükben az elkészítőre, recept tulajdonosára utalnak. Így jönnek sorba aztán a Marika kiflik, Etus szeletek, Teri darálósok stb... Hogy ki volt az angol, nem tudom, de ez a gazdag sütemény tortaként is megállja a helyét. Jóapám 71. születésnapjára ezúton is gratulálok!
Hozzászólások (12)
Szia ! Nagyon tetszenek a recepjeid, az angol szeletnél a lapokat miért vajazott, szalvétával bélelt tepsiben sütjük ? Nem süt?papiron ? Várom a válaszodat, mert ezt szeretném miel?bb kirpóbálni. Üdvözöllek: Edit
kedves Edi! el?ször is nagyon szépen köszönöm a dícsér? szavakat. bocsánat, hogy nem az üzenetedre válaszolva írok, de valami gond lehet az internettel. remélem azért hamarosan rápillantasz majd erre a receptre. szerintem a süt?papíros megoldás is teljesen jó. mivel anyukám mindig a szalvétás megoldással sütötte (s?t vaj helyett saját sütésá házi zsírt használt), ezért én is így irtam le. jó sütést, és majd számolj be az eredményr?l! üdv, toma
Szia! Még sosem hallottam, hogy pudingport kevernének a tésztába, ezért kérdezném, hogy f?z?s vagy sima? Gondolom a krémbe f?z?s kell. Köszi: Csilli
kedves Csilli! f?z?s pudingport kell használni ehhez a sütihez, ahogy Mrs. Smith is írta. majd számolj be róla, hogyan sikerült. további jó sütkérezést és f?z?cskézést! üdv, toma
Kedves Csilli! Bocs, hogy beleszólok más receptjébe, de tényleg szoktak így sütni, anyukám tapasztalata szerint a copfos Oetker puding-f?z?s a legjobb mind a krémhez, mind a tésztához. Ezt csak segítségnek írom, mert én még nem csináltam ilyen tésztát, és biztos Ze(n)derta elmondja mit használt! üdv: Mrs Smith
egyetértek Veled kedves Mrs. Smith. a legjobb a hagyományos Oetker pudling! üdv, toma
Köszönöm lányok a gyors hozzászólásokat! Sajnos egyenl?re nem tudom elkészíteni, mert le vagyok tiltva a sütögetésr?l. Babát várok és már bármelyik pillanatban jöhet a kisfiam, így most csak csendes szemlél?d? lehetek a párom szerint. Remélem hamarosan újra sütögethetek és akkor bepótolok mindent! Köszi: Csilli
kedves Csilli! akkor nagyon vigyázzatok magatokra, és sok-sok örömöt a bébihez. (ja, egyébként én pasi vagyok ;-) toma
Zederta köszi a jókívánságot és 1000 bocsánat, hogy lelányoztalak. Nagyon jó a recept mindenképpen kipróbálom majd! Csilli
Még 1 kérdés! A Gertrud szelet tésztájához is f?z?s pudingpor kell? Úgy láttam az is a te recepted! Köszi: Csilli
szia Csilli! igen, a Gertrud szelethez is f?z?s pudingot kell használni. üdv, toma
Kedves Zederta! Szeretném a segítségedet kérni ehhez a sütihez. Tegnap megcsináltam, de sehogyse akar akkora lenni, mint a tiéd. A piskóták körülbelül harmad, a krém viszont 3szor olyan vastag lett, mint itt a képen, pedig a tepsim is pöccre akkora, mint amekkorát megadsz. Tegnap a liszt helyett teljes ki?rlés? rozslisztet használtam, és váncza, valamint oetker f?z?s pudingokat. Továbbá a liszt egyharmadát étkezési keményít?vel pótoltam. Porcukor helyett pár löttyintésnyi folyékony édesít?szert használtam. A vaj és a tojás összekeverése, és a száraz hozzávalók hozzáadás után nagyon száraz lett, szinte darabos, és ezen a tojáshab se sokat javított. Végül beleügyeskedtem a tepsibe, de a tészta korántsem lett olyan vastag, mint a tied. Ma megpróbálom mégegyszer, hátha a keményít? volt a baja. Most sül, de ha nem az a baja, akkor nincs 5letem. Nem hiszem, hogy az lenne a probléma, hogy nem rakok bele porcukrot. Nincs valami ötleted? Szívesen venném Köszi
kedves Ensingmosing! nagyon sajnálom, hogy nem sikerült elkészítened! én még nem próbáltam piskótát sütni cukor nélkül... szerintem az nagyon fontos hozzávalója. azt is be kell vallanom, hogy még rozslisztet sem tettem sütibe, bár keményít?t már többször is, és azzal nekem nem volt bajom. a pudingból mindenképp f?z?set kell használni, a márka nem lényeg ;-) már rég csináltam ilyen sütit, de ha nekem nagyon száraznak néz ki a tészta alapja (miel?tt a tojásfehérjét beletenném), akkor általában pár löttyintés tejjel szoktam megfelel? folyósságúra higítani. remélem nem ment el a kedved a sütést?l és kinézésre is hasonlóra sükerül a sütid. jó próbálkozást! üdv, toma
Kedves ensingmosing! Bocsánat, hogy én is beleszólok, de ennyi hozzávaló megváltoztatásával nem is csoda, hogy nem sikerült a sütid. Az alapvetö gond a liszt volt. Teljes kiörlésü rozslisztböl sose akarj ilyen fajta sütit sütni, egyszerüen maga a liszt nem alkalmas hozzá, sosem fog feljönni a tészta, mert a rozsliszt sokkal tömörebb és nehezebb. Még a teljes kiörlésü sima liszt sem nagyon jó hozzá. A keményítövel általában nincs gond, ha normál liszthez kevered hozzá. Itt a porcukor tömege is igen jelentös, és a cukor nem csak az édesítésben játszik szerepet, hanem tömeg és térfogatnövelö is, emellett nedves hozzávalóval érintkezve folyékonnyá válik szinte azonnal, ami szintén segít, hogy ne legyen túl tömör a tészta. Nagy hiba édesítövel kiváltani. Szóval, így azt mondanám, ha egészségeset akarsz sütni, akkor ne ilyen sütiken kísérletezz, mert sosem fog sikerülni. Bizonyos dolgokat egyszerüen nem lehet helyettesíteni mással. További sok sikert! Üdv: Eszter
kedves Eszter! köszönöm a szakszer? és meger?sít? hozzászólást. üdv, toma
Hát ez a baj ezekkel a sütikkel. Régen kísérleteztem teljes kí?rlés? liszttel, meg édesít?szerrel, aminek a lisztt?l f?részporíz? süti lett az eredménye, a sok édesít?szert?l meg kiütéses lett a hátam. Azóta már én is rájöttem, hogy nem lehet helyettesíteni ezeket a dolgokat, illetve nem mindegyik sütinél. Csak olyan bosszantó, hogy az ember ilyen édesszájú és nem lehet csökkenteni a lelkiismeretfurdalást. :-P Köszönöm a válaszokat! üdv. E
Na, igen...ismerös az érzés... :-p Azért ne add fel, vannak itt olyan sütik, amikkel még böven kísérletezhetsz, vagy egyszerüen félreteszed a lelkiismeretfurdalásodat más alkalmakra. :-D Szép napot! Eszter
sziasztok bocs de250g az 2ésfél deka vaj ez elég a krémbe?
Kedves erzsike74! 250g az 25 deka vaj, mint ahogy 300gr liszt és porcukor is 30 deka. Azóta biztos rájöttél. Üdv. Gerzsó
Nagyon jól hangzik a recept. Ki fogom próbálni. Én már sütüttem pudingporos liszttel, finom és jól mutat az eredmény. Üdv.mindenkinek.
kedves Okosnagyi! kérjük a beszámolót az eredményr?l! ;-) köszönöm az elismer? szavakat! üdv, toma