Nosalty Logó

Angol süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Angol süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 784 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 9406 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 345 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 784 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    532.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    241 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7209.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1056.8 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    522 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4921 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3381 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2284 micro
Összesen 9406 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba teszük.
  3. Kimérünk háromszor 100 g lisztet és elkeverjük benne az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat.
  4. Egy 25x35 cm-es magas falú tepsit kizsírozunk, és szalvétával béleljük.
  5. Amargarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk.
  6. Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges kevés tejjel higíthatjuk a masszát) és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vertkemény habot. A tepsibe simítjuk és előmelegíett sütőben, 200 C-on, 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát.
  7. Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kizsírozzuk és szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni.
  8. A krém elkészítése:
  9. A vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomó mentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
  10. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.
  11. A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémet és végül a vaníliás lapot.
  12. A csokimáz elkészítése:
  13. A tortabevonót kis darabokra törjük és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk.
  14. Ha a csokimáz megszilárdul, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 94830
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

ze(n)derta 188 recept

A szülői, nagyszülői receptgyűjteményt forgatva gyakorta találkozhatunk olyan süteményekkel, melyek nevükben az elkészítőre, recept tulajdonosára utalnak. Így jönnek sorba aztán a Marika kiflik, Etus szeletek, Teri darálósok stb... Hogy ki volt az angol, nem tudom, de ez a gazdag sütemény tortaként is megállja a helyét. Jóapám 71. születésnapjára ezúton is gratulálok!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia ! Nagyon tetszenek a recepjeid, az angol szeletnél a lapokat miért vajazott, szalvétával bélelt tepsiben sütjük ? Nem süt?papiron ? Várom a válaszodat, mert ezt szeretném miel?bb kirpóbálni. Üdvözöllek: Edit

ze(n)derta

kedves Edi! el?ször is nagyon szépen köszönöm a dícsér? szavakat. bocsánat, hogy nem az üzenetedre válaszolva írok, de valami gond lehet az internettel. remélem azért hamarosan rápillantasz majd erre a receptre. szerintem a süt?papíros megoldás is teljesen jó. mivel anyukám mindig a szalvétás megoldással sütötte (s?t vaj helyett saját sütésá házi zsírt használt), ezért én is így irtam le. jó sütést, és majd számolj be az eredményr?l! üdv, toma

Törölt felhasználó

Szia! Még sosem hallottam, hogy pudingport kevernének a tésztába, ezért kérdezném, hogy f?z?s vagy sima? Gondolom a krémbe f?z?s kell. Köszi: Csilli

ze(n)derta

kedves Csilli! f?z?s pudingport kell használni ehhez a sütihez, ahogy Mrs. Smith is írta. majd számolj be róla, hogyan sikerült. további jó sütkérezést és f?z?cskézést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Kedves Csilli! Bocs, hogy beleszólok más receptjébe, de tényleg szoktak így sütni, anyukám tapasztalata szerint a copfos Oetker puding-f?z?s a legjobb mind a krémhez, mind a tésztához. Ezt csak segítségnek írom, mert én még nem csináltam ilyen tésztát, és biztos Ze(n)derta elmondja mit használt! üdv: Mrs Smith

ze(n)derta

egyetértek Veled kedves Mrs. Smith. a legjobb a hagyományos Oetker pudling! üdv, toma

Törölt felhasználó

Köszönöm lányok a gyors hozzászólásokat! Sajnos egyenl?re nem tudom elkészíteni, mert le vagyok tiltva a sütögetésr?l. Babát várok és már bármelyik pillanatban jöhet a kisfiam, így most csak csendes szemlél?d? lehetek a párom szerint. Remélem hamarosan újra sütögethetek és akkor bepótolok mindent! Köszi: Csilli

ze(n)derta

kedves Csilli! akkor nagyon vigyázzatok magatokra, és sok-sok örömöt a bébihez. (ja, egyébként én pasi vagyok ;-) toma

Törölt felhasználó

Zederta köszi a jókívánságot és 1000 bocsánat, hogy lelányoztalak. Nagyon jó a recept mindenképpen kipróbálom majd! Csilli

Törölt felhasználó

Még 1 kérdés! A Gertrud szelet tésztájához is f?z?s pudingpor kell? Úgy láttam az is a te recepted! Köszi: Csilli

ze(n)derta

szia Csilli! igen, a Gertrud szelethez is f?z?s pudingot kell használni. üdv, toma

Törölt felhasználó

Kedves Zederta! Szeretném a segítségedet kérni ehhez a sütihez. Tegnap megcsináltam, de sehogyse akar akkora lenni, mint a tiéd. A piskóták körülbelül harmad, a krém viszont 3szor olyan vastag lett, mint itt a képen, pedig a tepsim is pöccre akkora, mint amekkorát megadsz. Tegnap a liszt helyett teljes ki?rlés? rozslisztet használtam, és váncza, valamint oetker f?z?s pudingokat. Továbbá a liszt egyharmadát étkezési keményít?vel pótoltam. Porcukor helyett pár löttyintésnyi folyékony édesít?szert használtam. A vaj és a tojás összekeverése, és a száraz hozzávalók hozzáadás után nagyon száraz lett, szinte darabos, és ezen a tojáshab se sokat javított. Végül beleügyeskedtem a tepsibe, de a tészta korántsem lett olyan vastag, mint a tied. Ma megpróbálom mégegyszer, hátha a keményít? volt a baja. Most sül, de ha nem az a baja, akkor nincs 5letem. Nem hiszem, hogy az lenne a probléma, hogy nem rakok bele porcukrot. Nincs valami ötleted? Szívesen venném Köszi

ze(n)derta

kedves Ensingmosing! nagyon sajnálom, hogy nem sikerült elkészítened! én még nem próbáltam piskótát sütni cukor nélkül... szerintem az nagyon fontos hozzávalója. azt is be kell vallanom, hogy még rozslisztet sem tettem sütibe, bár keményít?t már többször is, és azzal nekem nem volt bajom. a pudingból mindenképp f?z?set kell használni, a márka nem lényeg ;-) már rég csináltam ilyen sütit, de ha nekem nagyon száraznak néz ki a tészta alapja (miel?tt a tojásfehérjét beletenném), akkor általában pár löttyintés tejjel szoktam megfelel? folyósságúra higítani. remélem nem ment el a kedved a sütést?l és kinézésre is hasonlóra sükerül a sütid. jó próbálkozást! üdv, toma

P.

Kedves ensingmosing! Bocsánat, hogy én is beleszólok, de ennyi hozzávaló megváltoztatásával nem is csoda, hogy nem sikerült a sütid. Az alapvetö gond a liszt volt. Teljes kiörlésü rozslisztböl sose akarj ilyen fajta sütit sütni, egyszerüen maga a liszt nem alkalmas hozzá, sosem fog feljönni a tészta, mert a rozsliszt sokkal tömörebb és nehezebb. Még a teljes kiörlésü sima liszt sem nagyon jó hozzá. A keményítövel általában nincs gond, ha normál liszthez kevered hozzá. Itt a porcukor tömege is igen jelentös, és a cukor nem csak az édesítésben játszik szerepet, hanem tömeg és térfogatnövelö is, emellett nedves hozzávalóval érintkezve folyékonnyá válik szinte azonnal, ami szintén segít, hogy ne legyen túl tömör a tészta. Nagy hiba édesítövel kiváltani. Szóval, így azt mondanám, ha egészségeset akarsz sütni, akkor ne ilyen sütiken kísérletezz, mert sosem fog sikerülni. Bizonyos dolgokat egyszerüen nem lehet helyettesíteni mással. További sok sikert! Üdv: Eszter

ze(n)derta

kedves Eszter! köszönöm a szakszer? és meger?sít? hozzászólást. üdv, toma

Törölt felhasználó

Hát ez a baj ezekkel a sütikkel. Régen kísérleteztem teljes kí?rlés? liszttel, meg édesít?szerrel, aminek a lisztt?l f?részporíz? süti lett az eredménye, a sok édesít?szert?l meg kiütéses lett a hátam. Azóta már én is rájöttem, hogy nem lehet helyettesíteni ezeket a dolgokat, illetve nem mindegyik sütinél. Csak olyan bosszantó, hogy az ember ilyen édesszájú és nem lehet csökkenteni a lelkiismeretfurdalást. :-P Köszönöm a válaszokat! üdv. E

P.

Na, igen...ismerös az érzés... :-p Azért ne add fel, vannak itt olyan sütik, amikkel még böven kísérletezhetsz, vagy egyszerüen félreteszed a lelkiismeretfurdalásodat más alkalmakra. :-D Szép napot! Eszter

Törölt felhasználó

sziasztok bocs de250g az 2ésfél deka vaj ez elég a krémbe?

Gerzsó

Kedves erzsike74! 250g az 25 deka vaj, mint ahogy 300gr liszt és porcukor is 30 deka. Azóta biztos rájöttél. Üdv. Gerzsó

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik a recept. Ki fogom próbálni. Én már sütüttem pudingporos liszttel, finom és jól mutat az eredmény. Üdv.mindenkinek.

ze(n)derta

kedves Okosnagyi! kérjük a beszámolót az eredményr?l! ;-) köszönöm az elismer? szavakat! üdv, toma

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek