Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztáciás szelet

Pisztáciás szelet
Pisztáciás szelet
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Interneten bukkantam a pisztácia paszta aromára, melyet szerettem volna gyorsan ki is próbálni, de nem sok receptet találtam hozzá, így kreatívkodtam kicsit.

Rokonlátogatás alkalmára készítettem el, nagy sikere lett.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tojást, porcukrot, vajat és a mézet forró víz felett 5 percig kavarjuk, majd levesszük, és hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összekavarjuk, és a tálban hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, 3 felé osztjuk a tésztát, és a tepsi (zsírozott, lisztezett) tetején sütjük kb. 5 percig. Ha a tészta kicsit ragad, lisztezzük.

Krémhez

  1. 3 dl tejet, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 ek. liszttel sűrűre főzünk. Ugyanezt megismételjük, azonban a második krémhez én fehér csokis pudingport használtam. Kihűlésig kavargatjuk.
  2. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra kavarjuk. Kettéosztjuk, és a kihűlt pudingokhoz adjuk.

Tetejére

  1. A tepsibe helyezünk egy lapot, megkenjük a pudingos krémmel, ismét egy lap következik, majd pudingos krém, majd ismét egy lap.
  2. A tetejére vízgőz felett fehér csokit olvasztunk.
  3. A fehér csokira is készítünk egy krémet, melyhez a krémsajtot, a porcukrot és a keményítőt elkeverjük, adunk hozzá néhány csepp pisztácia aromát.
  4. Hagyjuk egy éjszakát pihenni, így a teteje is megkeményedik.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 607
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

LevendulaVarázslat

Mióta szakács: 2016.07.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pisztácia szelet, krémes réteges sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elizabetti
Elizabetti Sat, 2019-05-25 07:35

Hmmmm... nagyon jól néz ki Csak éppen a krémek elkészítésénél szó sem esik a vaníliás pudingporokról, csak lisztet említesz. A tömlős sajt is rejtély.... Milyen fajta? És hol a bánatban lehet kapni pisztácia aromát?? Kicsit módosítsd a kémes részt, jó?

1885
tojás 2 db
porcukor 20 dkg
vaj 7 dkg
méz 2 ek
finomliszt 35 dkg
szódabikarbóna 1 tk
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
finomliszt 2 evőkanál
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fehér csokoládé 10 dkg
tömlős krémsajt 15 dkg
porcukor 15 dkg
étkezési keményítő 4 evőkanál
mandulaaroma 30 ml