Nosalty Logó

Mákos palacsinta citromos vaníliapudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Mákos palacsinta citromos vaníliapudinggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2668 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 534 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7993.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    5428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 2668 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként a krémet készítjük el. A citrom héját lereszeljük,majd a levét kinyomjuk.Amentaleveleket apróra vágjuk.
  2. A pudingport a tasakon található leírás szerint elkészítjük, annyi kiegészítéssel, hogy amikor a felforrt tejhez öntjük a pudingport, hozzáadjuk a citrom levét és héját, valamint az apróra vágott mentát is. Így együtt készre főzzük, kihűtjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A palacsintához az alapanyagokat csomómentesre keverjük, és kisütjük.
  4. A kisült palacsintákat megkenjük a jól lehűtött krémmel, feltekerjük és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2041
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a citromos-mentás vaníliapuding valami isteni!!!! "Mindenképp ki kell próbálni" kategória! Ha jobban ki szeretnénk hozni a menta ízét, lehet bele tenni több levélkét is, legközelebb én is kipróbálom nagyobb mennyiséggel. Ezt a krémet el tudom képzelni más formában is felhasználva, például pohárkrémként gyümölcsökkel rétegezve, vagy valamilyen krémes sütemény töltelékeként.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek