Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szentgyörgyi mákos palacsinta

Szentgyörgyi mákos palacsinta
Szentgyörgyi mákos palacsinta
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a palacsintának bármilyen változatát, a mai ebédre ezt választottam. Nyáron a családdal, a barátokkal

palacsintapartikat szoktunk rendezni a kertben, különböző receptek alapján készülnek a palacsinták. A társaság meg jókedvűen és jó étvággyal nagyon gyorsan üresre varázsolja a tányérokat!

hozzávalók / 4 adag

A palacsinta tésztájához

A töltelékhez

  • 30 dkg mák (darált)
  • 15 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 2 dl tej (forralt, amivel meglocsoljuk a tölteléket)

Az öntethez

A tetejére

ajánlat

Hogy egy kicsit torkoskodjunk is a palacsinta elkészítésekor, a levágott két végét én bizony megettem. Finom volt, ajánlom nektek is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból palacsintákat sütünk.
  2. Elkészítjük a tölteléket, majd megtöltjük a palacsintákat.
  3. A betöltött palacsinták két végét eltávolítjuk, a közepét három egyenlő részre vágjuk.
  4. Egy tűzálló tálban szorosan egymás mellé állítgatjuk a kis palacsintahasábokat.
  5. Összekeverjük az öntethez valókat, és a hasábok tetejére locsoljuk.
  6. Addig sütjük, míg az öntetet jól be nem szívja.
  7. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrokat és a baracklekvárt.
  8. A megsült palacsinta tetejére rákenjük az ízesített habot, csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, míg a hab a tetejére szárad.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 466
elküldve: 3
receptkönyvben: 148
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mákkal töltött palacsinta, vaníliás-mákos palacsinta sütőből

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sat, 2012-06-09 20:09

Ma estebédre elkészítettem a fent leírt receptet.Írhatnám,hogy finom,ízletes vagy valami hasonlót,de az az igazság,hogy nekem aki nem vagyok oda a mákért NAGYON ÍZLETT.Köszi a nagyszerű vacsit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-12-26 20:42

Kedves Anci!
Karácsonyi ebédnél is jól szerepelt ez a finomság.
Köszönjük:-))
A két csodás ötletet is köszönöm, túróval és dióval. A túrós biztos ki lesz próbálva:-)
Szép ünnepet!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-12-01 09:16

Kedves Anci! Nagyon jó a recepted, ráadásul a férjem imádja a mákosat! Én eddig túróval készítettem, de most kipróbálom a Te ötletedet.
Köszönettel, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-12-01 14:53

Kedves Edit !
Köszönöm szépen. Akkor ez igazán a férjednek való, készítsd el neki, sok sikert
és jó étvágyat kívánok hozzá !Nagyon szívesen, szép estét ! Anci

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Wed, 2011-11-30 16:32

Drága Anci! Már megint egy szuper recept! Én dióval szoktam készíteni, de most épp itt az ideje a mákos verziónak. Köszi az ötletet. Üdv. Gubigabi

1410
tojás 3 db
tej 4 dl
szódavíz 2 dl
1 csipet
cukor 1 késhegynyi
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 1 dl
mák 30 dkg
porcukor 15 dkg
tej 2 dl
tej 3 dl
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek
tojásfehérje 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek
sárgabaracklekvár 2 ek